Zit-sta bureaus, waarom?

Zit-sta bureaus, waarom zou je dat willen? Ben jij een actief mens, en heb je moeite met een hele dag zitten? Dit is een veel voorkomend probleem. Aan het einde van de dag zit alles letterlijk vast, je nek doet pijn en je knieën kraken bij het opstaan. Ook wordt je er behoorlijk duf en ongeconcentreerd van.

Staand werken brengt veel voordelen met zich mee, alhoewel het best wennen is. Heb je het eenmaal geprobeerd kom je er snel achter dat het echt werkt!  Wat levert het jou op?

3 voordelen

Houding

Staand werken is goed voor je lichaam. Aan het einde van de dag voel je je fitter, en het verbetert je houding. De spieren in je rug train je onopgemerkt en deze worden sterker. Hierdoor worden rugklachten minder of verdwijnen zelfs. Werken aan een zit-sta bureau kan je levensduur verlengen. Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen die minder dan 3 uur per dag zitten, langer leven dan mensen die 6 uur of langer per dag zitten. Als je het nog nooit eerder hebt gedaan is het in het begin vermoeiend, het is aan te raden om het regelmatig af te wisselen met zitten. Al vrij snel zal je lichaam eraan wennen waardoor je steeds langer kan staan.

Afvallen

Je verbrand staan meer calorieën dan zittend, dat zal voor niemand een verrassing zijn. Wist je dat je hartslag omhoog gaat als je meer beweegt? Dit zorgt voor de verbranding van calorieën. Het is voor veel mensen een aantrekkelijk idee dat je met minimale inspanning toch afvalt!

Stimuleren

Je wordt creatiever van staand werken. Niet alleen gaat je hartslag omhoog, je stimuleert ook je geest. Je zal merken dat je je veel dynamischer voelt en minder de neiging hebt om in slaap te vallen. Je voelt je gefocust, alerter en meer geconcentreerd dan wanneer je een hele dag achter je bureau zit. Door deze werking op je lichaam zal je ook veel productiever zijn.

Nu alle voordelen op een rijtje staan, is het de moeite waard om je te oriënteren op gebied van zit-sta bureaus. Wat is er te koop, welke opties zijn er en waar kan ik deze kopen zullen de vragen zijn. Bij specialisten op gebied van kantoorinrichting kan je een goed advies verwachten op gebied van deze bureaus.

Bericht auteur: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.