Zon, zee, strand in Nederland

Als men denkt aan vakantie; denkt men altijd aan een tropisch oord ergens rond de Middellandse zee. Hoewel er enorm veel mooie dingen te zien zijn in die gebieden, onderschatten veel mensen hoe mooi ons eigen kikkerlandje kan zijn. De afgelopen jaren is een vakantie in eigen land dan ook een stuk populairder geworden. Ook een vakantiehuisje kopen in eigen land komt steeds vaker voor. Dit is ideaal voor een vakantie met jonge kinderen, huisdieren, oudere familie of bijvoorbeeld een lang weekend met een groep vrienden.

Waarom een vakantiehuis in eigen land?

Een tweede (vakantie)huis in eigen land heeft enorm veel voordelen. Buiten dat het financieel vaak ook meevalt, heb je een leuke uitvalsbasis in de buurt. Vaak zijn vakantiehuizen in Nederland goed te bereizen met het ov en zit je niet te lang in de auto. Zeker met kleine kinderen kan dit een enorm voordeel zijn. Daarnaast hoef je niet ver te vliegen om van de zee en het strand te genieten. In Nederland hebben we genoeg mooie stranden waar het in de zomer ook heerlijk vertoeven is! Ten slotte spreek je simpelweg de taal. Je hoeft in de restaurants geen handgebaren maken om elkaar te begrijpen en de vakantievrienden van de kinderen spreken allemaal dezelfde taal.

Een knus vakantiehuisje
Een knus vakantiehuisje

Hoeveel kost een vakantiewoning?

De kosten van een vakantiewoning liggen ver uiteen en is eigenlijk volledig afhankelijk van waar je een vakantiewoning wil aanschaffen. In populaire badplaatsen in Portugal, Spanje, Griekenland en Italiƫ zijn de huizen duurder dan wanneer je in het binnenland van Frankrijk een huis aanschaft. Vakantiewoningen in Nederland zullen ook iets goedkoper uitvallen, vergeleken met een huis in een of ander ver tropisch oord. Www.secondhome.nl geeft een helder overzicht van vakantiewoningen in het binnen,- en buitenland. Daarnaast geven zij ook een simpel kostenplaatje en veel informatie over de aanschaf van een potentieel vakantiehuis.

Bericht auteur: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.