Vloeren

Er zijn talloze soorten en maten vloeren die je in je woning zou kunnen leggen. De meest bekende soort vloer is wellicht laminaat en parket. Dit zijn als het ware houten planken die je tegen elkaar aan legt en die zo een sluitend geheel vormen en de vloer bedekken en beschermen. Ook het aloude tapijt is natuurlijk nog een goede optie. Het voordeel aan tapijt is dat het veel warmte en geluid tegenhoudt waardoor het vooral in huizen van wat oudere mensen vaak wordt gebruikt. Het grote nadeel is echter dat het snel vies kan worden en stof vasthoudt, waardoor het een vieze rommel kan worden als het niet goed wordt schoon gehouden.

Minder bekende vloersoorten zijn gietvloeren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een epoxyvloer. Het grote voordeel van een gietvloer is dat de vloer een hoge hardheid heeft en er geen naden en kieren te vinden zijn. Het is daarom heel eenvoudig schoon te houden en er kan ook geen vuil ophopen. Nadeel is wel dat de vloeren lastig zijn te verwijderen en je dus niet zomaar over een paar jaar met weinig moeite een nieuwe vloer kunt aanleggen, zoals met tapijt, parket en laminaat bijvoorbeeld wel het geval is.

Uiteraard kun je ook nog voor tegels kiezen. Het nadeel van tegels is dat ze snel koud worden, waardoor vloerverwarming eigenlijk een must is. Zonder vloerverwarming kunnen de vloeren immers al snel onbehaaglijk koud worden, wat zeker in de wintermaanden erg onprettig aan de voeten kan gaan voelen.

Bericht auteur: admin