Extra ruimte creëren voor je woning

Een dakkapel wordt gebruikt wanneer men een ruimte extra wilt creëren om er bijvoorbeeld een studeerkamer op de zolder te maken of een extra slaapkamer. Er zijn veel verschillende soorten dakkapellen. Daarom is het, voordat u een dakkapel laat plaatsen, belangrijk dat u zich eerst zelf goed gaat voorbereiden. U moet weten wat u wilt laten plaatsen.

Maken van een dakkapel
Het maken van een dakkapel op een reeds bestaande woning vraagt heel wat voorbereiding en een goede planning. Voordat men met de werkzaamheden kan beginnen zal u offertes moeten opvragen, bij bijvoorbeeld Windak.nl. U zal merken dat er tussen de verschillende aannemers behoorlijke prijsverschillen zijn. Ga niet altijd uit van de goedkoopste maar kies die aannemer die bij u het beste overkomt. Voordat hij met zijn werkzaakheden kan beginnen is het verstandig eerst samen de offerte goed door te nemen. Indien nodig afspraken te maken en deze op papier te zetten. Deze moet u beide ondertekenen om problemen achteraf te voorkomen. Een aannemer zal voor het plaatsen van een dakkapel drie dagen uittrekken.

Standaard
Een standaard dakkapel heeft rechte contouren, een plat dak en ongeveer een hoogte hebben van 1,75 meter. Nu maakt het ook een groot verschil of het dakkapel draairamen heeft of vaste ramen. Draairamen nemen meer tijd in beslag. De breedte van het dakkapel is afhankelijk van de grootte van het dak.

Prefab dakkapellen
Tegenwoordig worden vaak prefab dakkapellen geplaatst. Dat zijn dakkapellen die volledig gemaakt worden in de werkplaats. Zij kunnen zo door een kraan op het dak worden geplaatst. Er zal eerst een ruimte vrij moeten worden gemaakt maar daarna zal de aannemer alleen nog maar het geheel af moeten werken. Een prefab dakkapel plaatsen gaat veel sneller dan wanneer er een uit het niets op het dak moet worden opgebouwd. Het kan ook zijn dat er al een dakkapel stond maar dat het niet meer aan de eisen voor u voldeed. Dan kan u dat laten renoveren door de aannemer. Een dakkapel zal het wooncomfort behoorlijk verhogen omdat u er een vertrek bij hebt gekregen.

Bericht auteur: admin