Het verschil van wonen in een stad of een dorp

Het leven in een stad is niet te vergelijken met het leven in een dorp. In de stad is altijd wat te doen, kun je anoniemer leven en zijn de mogelijkheden voor een carrière groter. Een dorp heeft op haar beurt ook weer voordelen. In dit artikel gaan we het leven in een stad vergelijken met het leven in een dorp.

De rust van een dorp

In de gemiddelde stad is er altijd wel wat gaande. Er zijn dag en nacht mensen op straat te vinden en je hebt het gevoel dat je nooit alleen bent. Een dorp kent daarentegen wat meer rust. Je zou kunnen stellen dat een stad meer levend is dan een dorp. Het is natuurlijk maar net waar je waarde aan hecht en in welke levensfase je verkeert. Zo zie je dat jonge mensen eerder naar de stad trekken, terwijl dat ouderen het tegenovergestelde doen.

Het opgroeien van je kinderen

Het kan een hele bewuste keuze zijn om je kinderen te laten opgroeien in een stad of in een dorp. In een dorp hebben de kinderen vaak meer mogelijkheden om veilig op straat te spelen, terwijl in een stad het aanbod aan veilige speelplekken minder groot is. Daarentegen zijn er ook ouders die meer waarde hechten aan de ontwikkeling van een kind. Kinderen uit de stad hebben over het algemeen een grotere belevingswereld dan kinderen uit een dorp. Daarnaast kunnen de mogelijkheden om jezelf te ontplooien in een stad groter zijn.

Het anonieme leven

In een dorp heb je al gauw een ‘ons kent ons’ sfeertje. Dit betekent dat iedereen elkaar kent en dat het normaal is om elkaar te groeten. Er zijn mensen die het heerlijk vinden om bekenden tegen te komen. In de stad heb je hier minder last van, waardoor je misschien minder te maken hebt met verwachtingen van anderen. Het is voor een aantal mensen makkelijker om in de stad hunzelf te zijn zonder dat andere mensen daar een mening over hebben.

Bericht auteur: admin