Alle varianten en materialen van lichtkoepels

Een lichtkoepel laten plaatsen op het platte dak:

 

Waarom?

 

Een lichtkoepel is een prima idee als je meer licht op de bovenste verdieping van je huis met plat dak wilt hebben. Het ziet er een stuk vriendelijker uit door al het licht wat er door komt. Bovendien lijkt de ruimte een stuk groter door het extra licht. Je kunt kiezen voor een exemplaar wat open kan, zodat je extra kunt ventileren of je kiest voor een simpele versie.

 

Wat zijn de mogelijkheden?

 

Er bestaan verschillende soorten lichtkoepels in verschillende prijsklassen en met verschillende mogelijkheden. Tevens kun je kiezen voor een platte versie of een versie die wat bol staat zodat er geen regenwater op blijft liggen. Een lichtkoepel plat dak is bijvoorbeeld een lichtkoepel die je op het plat dak laat plaatsen.

Lichtkoepel die niet open kan:
Dit is de eenvoudigste en dus de goedkoopste versie. Je kiest voor deze koepel als je alleen extra licht in je huis wilt en het niet noodzakelijk is om extra te ventileren.

Lichtkoepel die te openen is door middel van handbediening. Hiervoor gebruik je een bedienings slinger die de koepel opendraait.

Electrisch te openen lichtkoepel:
Voor deze koepel kies je bijvoorbeeld als de koepel in het plafond van een badkamer geplaatst moet worden. Er kan dan op een eenvoudige wijze extra geventileerd worden. Maar ook in het dak van een overloop is dit een goede keuze. Deze variant is met een schakelaar of met een afstandsbediening te openen.

Lichtkoepel die ruim te openen is:
Deze lichtkoepel heeft als extra doel om erdoor heen te kunnen om op het dak te komen.

Bescherming tegen de zon:
Optioneel kun je ook een zonnescherm aan de binnenkant van de lichtkoepel laten maken, die ook weer handbediend of elektrisch te bedienen is.

De prijzen:
Een eenvoudige lichtkoepel is al te verkrijgen vanaf 100 euro.

Materiaal:
Lichtkoepels kunnen worden gemaakt van kunststof. De kunststof is altijd goedgekeurd en is er in verschillende diktes. Sommige kunststofsoorten zorgen ervoor dat er maar een kleine hoeveelheid zonlicht naar binnen valt, andere laten vrijwel alle zonnestralen door.

Bericht auteur: admin