Tuin

We willen allemaal wel een mooie tuin, en toch wil bijna niemand daar ook echt wat voor doen. Op zich wel begrijpelijk, want er zijn tal van leukere klusjes te bedenken dan onkruid wieden en gras maaien. Bovendien hebben we lang niet zoveel tijd over als een tuin vereist, waardoor het bijna geen doen is. Maar ja, wat moet je dan? Enkel tegels in de tuin of alles maar voorzien van gras is natuurlijk ook niet leuk.

Een opTuin met kleurrijke plantentie kan zijn om een onderhoudsvrije tuin aan te leggen. Er zijn planten, bloemen en struiken die weinig onderhoud vereisen en dus niet om de zoveel tijd gesnoeid en verplant hoeven te worden. Op die manier kun je een tuin aanleggen zonder dat het je veel tijd en moeite kost.

Een alternatief is om een hovenier, of simpel gezegd: tuinman, in te huren. Een hovenier kan voor jou de tuin bijhouden, zodat je zelf je tijd kunt besteden aan leukere klussen zoals in de tuin zitten of een biertje drinken. Het nadeel is dat een tuinman vrij prijzig is: het uurloon ligt doorgaans ergens rond de € 45. Je hebt dan enkel het uurloon, en zult dus nog apart moeten afrekenen voor het afvoeren van afval, het aanschaffen van planten, het aan kopen van kunstmest, enzovoorts.

Een andere oplossing is een hybride vorm: een deel zelf doen en een deel uitbesteden. Je zou bijvoorbeeld zelf gras kunnen maaien, en eens in de zoveel tijd een paar uur een tuinman langs kunnen laten komen voor de grotere klussen.

Bericht auteur: admin