Loodgieter: verstoppingen verhelpen

Heeft u last van een nare stank in uw woning, waarvan u het sterke vermoeden heeft dat deze stank uit de afvoer afkomstig is? Lukt het u steeds minder goed om water door de gootsteen of door uw toilet weg te laten spoelen? Wellicht heeft u last van een verstopping in uw afvoer. Niet alleen vervelend vanwege de stank, ook is het verhelpen van verstoppingen vaak zelf niet mogelijk. U kunt bij een verstopping de hulp inschakelen van een loodgieter bij u in de buurt, die uw afvoer door kan spuiten onder een hoge druk. Het afval wat zich aan de zijkanten van uw afvoer heeft opgehoopt wordt hiermee weggespoeld, waardoor uw water voortaan weer goed kan wegstromen. Nog beter dan verstoppingen verhelpen is het voorkomen ervan! We geven u graag een aantal tips.

Verstoppingen voorkomen

Om verstoppingen te voorkomen is het voornamelijk belangrijk om goed te letten op het afval wat u door uw afvoer laat stromen. Let bijvoorbeeld op het gebruik van uw toiletpapier bij een bezoek aan uw wc, plaatst een zeefje in uw gootsteen in de keuken om restafval van uw maaltijden tegen te houden en zet ook over uw regenpijp een geschikt kapje. Hiermee worden bladeren en takjes zo goed mogelijk tegengehouden, wat het verstoppen van uw afvoer onder de regenpijp tegengaat.

U kunt er daarnaast voor kiezen om uw afvoer eens per half jaar te laten doorspuiten door een loodgieter, om beginnende verstoppingen tijdig aan te pakken. Een serieuze verstopping zal met de tips en het doorspuiten niet snel ontstaan.

Voor het inhuren van een goede, betrouwbare loodgieter kijkt u op: http://www.deloodgieterarnhem.nl

Bericht auteur: admin