Kosten voor een dakkapel

De dakkapel kosten zijn afhankelijk van meerdere zaken. De prijs wordt sterk beïnvloedt door de manier van plaatsen. Plaats je een dakkapel zelf of laat je dat doen door een aannemer. Ondanks dat er standaardprijzen zijn verschillen de prijzen toch behoorlijk tussen de verschillende aannemers. Dus ook al laat je hem plaatsen door een aannemer dan zitten daarin nog grote verschillen. Vraag daarom voor het plaatsen bij verschillende aannemers een offerte aan. Vervolgens is de grootte van invloed op de prijs en de gebruikte materialen. Het maakt namelijk een groot verschil of je voor het dakkapel vurenhout gebruikt, hardhout of kunststof. Kunststof heeft een belangrijk voordeel, het is namelijk onderhoudsvrij. Voor velen is het schilderen van een dakkapel te hoog waardoor ze een schilder moeten inhuren.

Montage van een dakkapel.

Wanneer je een nieuw huis gaat kopen is het verstandig om vooraf te bedenken of je een dakkapel wilt hebben of niet. Wanneer je dit het tijdens het bouwen van je huis laat doen is het namelijk veel goedkoper dan wanneer je dat pas doet als je er in woont. De timmerman kan dan tijdens het bouwen van het dak de constructie voor een dakkapel gelijk meenemen. Wanneer je een dakkapel achteraf laat plaatsen, als je er al inwoont, is er meer tijd voor nodig en zal er ook eerst plaats moeten worden gemaakt in het dak om het dakkapel te kunnen plaatsen. Er zijn verschillende methodes voor het plaatsen van een dakkapel wanneer je er al woont. Je kan hem namelijk door een timmerman laten opbouwen. Wanneer je hem geheel van hout laat maken op de locatie duurt dat ongeveer drie tot vier dagen. Dat duurt langer dan wanneer je het dakkapel eerst in de fabriek laat maken. Wanneer je voor de laatste methode kiest ( prefab ) kan hij in een dag worden geplaatst. Door middel van een kraan wordt hij dan op de juiste plaats gebracht in de ruimte in het dak en dan kan hij binnen een dag worden afgewerkt. Dit geldt ook voor een kunststof dakkapel.

Richtprijzen

Omdat de prijzen per aannemer onderling kunnen verschillen zijn er alleen richtprijzen. Voor een standaard dakkapel ( van hout) met een breedte van ongeveer 250 cm en een hoogte van 150 cm zijn de kosten ongeveer €3000,- .Voor de dezelfde maten, maar dan van kunststof, ongeveer €3700,- . Je kan hem ook nog van polyester laten maken maar dan bedraagt de prijs ongeveer €4300,- . Nogmaals een goede raad, laat meerder offertes maken.

Bericht auteur: admin