De productspecificaties van laminaat

Algemene informatie

Laminaat valt onder de omschrijving harde vloerbedekking, gelijk met houten vloeren, tegels en plavuizen. Laminaat is de laatste jaren de snelst groeiende productgroep en dat is niet voor niets.
De uitstraling van laminaatvloeren is tegenwoordig zo goed, dat het verschil tussen laminaat en massieve houtenvloeren bijna niet te zien is. De voordelen van laminaat geven de doorslag om voor dit soort vloeren te kiezen. De garantietijd verschilt van minimaal vijf jaar tot levenslang. Een groot misverstand is dat laminaat niet krassen kan, je ziet het alleen niet.

Uitvoeringen

Laminaat kan verdeeld worden in twee soorten: laminaat met een v-groef en laminaat met een gladde uitvoering. Laminaat is dan ook verkrijgbaar in vele soorten: steen-look, hout-look en marmer-look. Laminaat is in ‘vellen’ verkrijgbaar, evenals ‘planken’ en ’tegels’. Er is nu ook al laminaat verkrijgbaar voor vochtige ruimtes, het scheepsdekmotief.

De ondervloer

De ondervloer is eigenlijk wel het belangrijkste bij een goede laminaatvloer. De ondervloer zorgt minimaal voor een goede egale vloer, want je hebt ook bij een ondervloer verschillende uitvoeringen. De ondervloer zorgt voor het dempen van het geluid: zonder de ondervloer zou er een echo zijn. Maar, hoe dikker de ondervloer, hoe minder het geluid.

Wil je meer informatie over diverse soorten laminaat vloeren? Neem dan eens een kijkje op www.lundia.nl. Hier kan je de diverse soorten vloeren met elkaar vergelijken. Daarnaast kan je ook nog vrijblijvend contact nemen met de klantenservice van Lundia. Hier kunt u gebruik van maken wanneer u niet zeker weet welke vloer het beste bij uw woning past.

Bericht auteur: admin