Buitendeuren: waar moet je op letten?

Voor het bepalen van een juiste nieuwe buitendeur heb je in principe drie peilers. Ten eerste wil je dat hij goed past. Ten tweede wil je een duurzame en stevige deur van een hoge kwaliteit. Als derde en laatste wil je een deur in een bepaalde stijl.

Maten

Qua maten hebben buitendeuren vaak een standaard breedte en hoogte maat. Het is wel belangrijk dat je alles goed doormeet. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan met bijvoorbeeld de dikte van een deur of de overbrenging op de scharnieren.

Duurzaam

Een buitendeur moet van een dusdanige kwaliteit zijn dat hij stevig is en niet binnen de kortste keren is verweerd door bijvoorbeeld weersomstandigheden. Een goede deur gaat dan ook jaren mee en heeft enkel om de zoveel jaar een nieuw likje verf nodig.

Design

Er wordt niet altijd met de juiste aandacht gekeken naar het uiterlijk van een deur. Een deur is een deur, denken veel mensen. Toch kan een deur erg veel doen voor de algehele sfeer. Het is toch een groot oppervlak en een van de weinige tegenhangers van de muren en het kozijn. Een deur kan dus erg veel betekenen om een bepaalde uitstraling te creëren. Ga bijvoorbeeld voor een massieve eiken deur voor een landelijk sfeer en een felle kleur voor een gewaagde moderne look. Hierdoor weet u zeker dat uw woning een fantastische uitstraling krijgt. U zult absoluut geen spijt krijgen van de aankoop. Let wel: zorg dat uw deur ook goed beveiligd is met goede sloten.

Bericht auteur: admin