Wat je niet mag vergeten bij het kopen van een nieuwe keuken

Voor velen is het uitzoeken van een nieuwe keuken een mooi en spannend project. Na het bezoeken van een aantal keukens winkels hebben de meeste mensen een keuze gemaakt en wordt de perfecte keuken in een razend tempo besteld. Dit is niet altijd even goed, want vaak worden essentiële dingen vergeten of niet juist doorgegeven.

Afmetingen en niet verplaatsbare objecten

Een gemiddelde Nederlander meet zelf zijn keuken op en geeft dit door aan de keukenboer. Hoe moeilijk kan het zijn? Toch blijkt uit de praktijk dat het vaak voorkomt dat een keuken toch niet goed past. Het is daarom altijd aan te raden om een keukenspecialist uit te nodigen in je woning en deze specialist zijn werk te laten doen. Hij of zij weet namelijk precies hoe die moet meten en waar hij rekening mee moet houden. Soms zit er namelijk een raam of kolom in de weg die je niet kunt verplaatsen. Wanneer er iemand van de keuken winkel langskomt om alles op te meten ben je ook ingedekt tegen eventuele fouten. Jij hebt namelijk de afmetingen niet doorgegeven. 

een nieuwe vaatwasser kopen
een nieuwe vaatwasser kopen

Installatie ook niet zelf doen

Net als het inmeten van de keuken is het plaatsen ervan ook een klusje voor de specialist. Of je moet zelf natuurlijk enorm handig zijn, maar vaak is dit ook niet het geval. Bij het installeren kom je namelijk ook in de knoei met leidingen en afvoeren. Je inbouw vaatwasser moet namelijk wel op de juiste manier en op de juiste plek aangesloten worden. Dit soort klusjes worden vaak vergeten bij het installeren van een nieuwe keuken.

Denk altijd aan je budget

Je kunt een keuken zo duur maken als je zelf wilt. De keuken is ook vaak het duurste plekje in huis. Voordat je begint aan je zoektocht is het ook belangrijk om een budget met jezelf en eventuele partner af te spreken. Een maximaal budget waar je je strikt aan moet houden. Hiervoor kun je een totaal bedrag nemen of het uitsplitsen in de basis, installatie en apparatuur. Eventueel een extra potje als onvoorzien is ook niet geheel onverstandig. 

Bericht auteur: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.