Online eten bestellen versus zelf koken: de voor- en nadelen!

Steeds meer Nederlanders kiezen er wel eens voor om online eten te bestellen. Even een snelle makkelijke maaltijd online bestellen en genieten maar! Die gedachte past natuurlijk heel erg bij onze huidige drukke samenleving. Mensen zijn zó druk dat het er vaak bij in schiet om te koken. Wanneer je eindelijk thuiskomt na een lange dag, wil je niets liever dan op de bank neerploffen en genieten van een lekkere maaltijd. Ook nog eens uren achter het fornuis staan heeft dan niemands voorkeur. Maar wat is nu eigenlijk de beste keuze? Online eten bestellen versus zelf koken? Wij zetten de voor- en nadelen op een rijtje!

 

Voor- en nadelen van online eten bestellen

 

Online eten bestellen is de ideale oplossing als je even weinig tijd hebt of gewoon trek hebt in een snelle hap. Het grootste voordeel van eten bestellen is dat je natuurlijk veel tijd bespaart. De tijd waarin je gewoonlijk achter het fornuis staat kan je besteden aan andere dingen. Bijvoorbeeld nog een laatste hand leggen aan je werk, aandacht besteden aan de kinderen of gewoon even languit op de bank liggen en je ontspannen na een lange dag. Daarnaast heb je, als je het goed doet, ook nog eens helemaal geen afwas. Ideaal ter afsluiting van een lekker lui dagje of als makkelijke maaltijd na een lange dag. Wat eten we vanavond 2 personen? Ook die vraag is eenvoudig te beantwoorden. Samen kiezen jullie de lekkerste maaltijden uit en, door het brede aanbod, is er altijd wel voor ieder wat wils te vinden. Nooit meer lange gezichten aan tafel dus!

 

Online eten bestellen kent enorm veel voordelen. Maar zijn er ook nadelen? Ja en nee. Je kunt de nadelen van eten bestellen namelijk zoveel mogelijk zelf voorkomen. Zo wordt vaak geopperd dat eten bestellen ontzettend duur is, zeker in vergelijking met zelf koken. Wanneer je echter de aanbiedingen in de gaten houdt en slim bestellingen doet, zullen de kosten juist enorm meevallen.

zelf koken
Online eten bestellen versus zelf koken

Voor- en nadelen van zelf koken

 

Gaat er niets boven de heerlijke stamppotten en soepen die jouw moede vroeger maakte? Word je bij het binnenstappen van de keuken en het ruiken van de geuren alweer direct teruggevoerd naar jouw jeugd? Bijzonder toch, het effect wat zelfgemaakte maaltijden op mensen kan hebben? Dat is dan ook direct het grootste voordeel van zelf koken. Er gaat niets boven een maaltijd waar je zelf heel veel hard werken en liefde in hebt gestopt. Het geeft je een gevoel van trots en nostalgie en dat gevoel hoop je dan ook over te brengen naar de rest van het gezin.

 

Natuurlijk heeft zelf koken ook nadelen. Zo beschik je over veel meer afwas dan als je simpelweg wat eten zou bestellen en kost het over het algemeen ook meer tijd. Je moet immers niet alleen een geruime tijd achter de pannen staan, maar ook nog eens vooraf boodschappen doen.

 

Eten bestellen: helemaal niet meer zo ongezond!

 

Eten bestellen wordt nog heel vaak geassocieerd met een vette hap. Wanneer we bezorgers op hun brommers voorbij zien rijden, denken we al snel aan een lekkere dikke pizza of kapsalon. Het tegendeel is echter waar. Eten bestellen is helemaal niet meer zo ongezond als het lijkt. Tegenwoordig bieden steeds meer restaurants gezondere alternatieven aan, zodat eten bestellen ook prima in een gezond voedingspatroon kan passen. En bij alles geldt: wanneer je het met mate doet, mag je jezelf best wel eens verwennen!

 

 

Bericht auteur: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.