Inspiratie: stijlvolle muur decor items

muur decor

Zelfs het meest prachtig ingerichte huis is niet compleet zonder bijpassende muur decor. Zeker in nieuwbouwhuizen waarbij het plafond extra hoog is kan een muur snel saai en kaal ogen zonder een aantal versieringen.

Muur decor inspiratie

Wil jij jouw muur een beetje aankleden, maar weet je niet zo goed waar te beginnen? Gelukkig zijn er super veel leuke opties om uit te kiezen! Wij hebben onze persoonlijke favoriete muur decor ideeën op een rijtje gezet.

Lijsten collage

Dit is momenteel een hele populaire keuze in industriële en Scandinavische interieurs. Er wordt een collage want allerlei lijsten van verschillende formaten op de muur gemaakt. Deze vul je vervolgens met dingen die jou inspireren, zoals motiverende quotes, beelden uit de natuur of mooie voorwerpen. Het is belangrijk om de afbeeldingen rustig te houden. Populaire keuzes zijn bladeren, afbeeldingen van een veer, een insect of een maand en artistieke minimalistische afbeeldingen.

Muurstickers

Muurstickers doen het goed. Ze zijn tegenwoordig niet meer alleen voor kinderkamers. Er worden prachtige varianten verkocht die in elk interieur tot hun recht komen. Denk aan geometrische vormen, quotes, of inspirerende afbeeldingen. Dit voegt gelijk een stukje persoonlijkheid toe aan het interieur. Muurstickers komen prachtig tot hun recht in het wit op een gekleurde wand.

Kunstwerken

Je kan er ook voor kiezen om kunstwerken op te hangen. Een tijdloze optie! Kunst is een brede vorm, dus wat je ophangt is helemaal aan jou. Dit kan een geometrische vorm van ijzerdraad zijn of lekker ouderwets een schilderij in een rijke lijst. Of wat dacht je van een prachtig stuk moderne kunst?

Landkaart

Droom jij er ook van om de wereld af te reizen? Hoe mooi zou het dan zijn om een grote landkaart boven de bank te hangen? Dit hoeft net per se een poster of iets dergelijks te zijn. Je kan ook een wereldkaart op maat laten zagen van hout en deze op de muur bevestigen. Een mooi driedimensionaal effect met een diepe betekenis!

Beschilderingen

Een creatieve vorm van muur decor is een beschildering. Ken je iemand die goed is met een kwast? Maak dan eens een leuk ontwerp en laat dit op de muur schilderen. Dit is een populaire keuze voor kinderkamers.

Wandtapijt

Met de terugkeer van de Bohemian stijl zien we ook langzaam de wandtapijten weer verschijnen. Deze prachtige creaties kunnen zo droog of zo klein zijn als je maar wilt, en vormen een warme en mooie bedekking van een muur.

Plankjes

Met een leuke wandplank kan je nooit de spijker misslaan. Hang een aantal leuke plankjes op en deel deze leuk in met accessoires en plantjes. Vergeet niet om het rustig te houden, want dit kan al gauw rommelig gaan ogen.

Grote klok

Een klok is niet alleen handig om de tijd vanaf te lezen. Klokken zijn tevens prachtige verschijningen! Tegenwoordig zijn er zo veel soorten en maten. Met een grote variant creëer je een mooi statement piece als muur decor.

Gedetailleerde spiegel

Zie je ook al die leuke rondje spiegeltjes in de winkels liggen? Denk er maar eens over na om er een mee naar huis te nemen, want dit zijn perfecte muur decor items! Mijn persoonlijke favoriet is een klein rond spiegeltje met een zon van goud ijzerdraad er omheen. Hij is wellicht niet zo functioneel, maar wel héél mooi aan de muur!

Bericht auteur: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.