Haal Scandinavië in huis!

De Scandinavische woonstijl is enorm populair. Bij meubelzaken en webshops zie je tal van meubels, lampen en tal van accessoires en decoratieve items waarmee jij je huis helemaal in de Scandinavische woonstijl kunt inrichten. Wij vertellen je alles wat je moet weten om de Scandinavische woonstijl in huis te halen.

Wat is de Scandinavische woonstijl?

De Scandinavische woonstijl komt enigszins overeen met de minimalistische woonstijl, maar hoeft absoluut niet minimalistisch te zijn. Over het algemeen is een Scandinavisch interieur licht en wordt er gebruik gemaakt van zachte kleuren en natuurlijke materialen. Scandinavisch design kenmerkt zich door eenvoud en strakke lijnen. Omdat het gedurende het jaar vaak donker is, is het erg belangrijk dat er veel natuurlijk licht binnen moet komen. Verder is een Scandinavische woning, ordelijk ingericht en staat het niet te vol met accessoires. Om een Scandinavisch interieur te krijgen, moet je niet te veel accessoires gebruiken, maar kan je wel veel doen met planten in huis. Om sfeer in huis te krijgen, kan je gebruik maken van textiel, zoals bijvoorbeeld een schapenvacht of een comfortabel vloerkleed. Uiteindelijk gaat om een bepaalde knusheid of gezelligheid, wat ze in Denemarken ook wel ‘Hygge’ noemen.

Scandinavische meubels

Je kunt natuurlijk veel schilderen in je huis of een kozijn vervangen voor extra licht in huis, maar daarmee verkrijg je nog geen Scandinavisch interieur. Als je meubels zoekt voor een Scandinavisch interieur kan je het beste gaan voor stijlvolle, eenvoudige meubels. Kenmerkend voor veel Scandinavische meubels, is dat ze vaak uit een stuk materiaal gemaakt zijn. Een bekende designklassieker, is de stijlvolle Vitra stoel. Maar ook merken als Hay, MUUTO, HOUE en Normann Copenhagen hebben prachtige meubels met veel hout en strakke designs. Een hot item zijn de klassieke schoolstoeltjes. Deze passen goed in een Scandinavisch interieur en bovendien kan je ze ook met een gestoffeerde zitting krijgen voor wat meer comfort. 

Overigens hoef je niet alleen maar voor Scandinavische merken te kiezen, want het Nederlandse merk HK Living heeft een grote collectie meubels en accessoires die goed passen bij een Scandinavische woonstijl. 

scandinavisch interieur
scandinavisch interieur

Voor je verlichting kan je kiezen uit verschillende stijlen en designs. Kies voor een strak design of ga voor natuurlijke materialen, zoals hout. Om sfeer te creëren kan je kiezen voor mooie lampenkappen of een lamp die zorgt voor een stijlvol silhouet. Kijk bijvoorbeeld eens naar de stalen draadlampen of koop een bamboe lamp die zorgt voor een mooie tekening op de wanden. 

Accessoires voor een Scandinavisch interieur

Om hygge te creëren in huis, heb je natuurlijk wel wat accessoires nodig, maar ga je te ver dan wordt je interieur te druk voor een Scandinavisch interieur. Bovendien moet je hier ook uitgaan van eenvoud en strak design. Om hygge te creëren kan je natuurlijk voor een mooie kandelaar of kaars kiezen. Ga dan voor stijlvolle materialen, zoals koper of aardewerk. Wil je meer planten in huis halen? Dan kan jij je planten heel stijlvol tentoonstellen in een rieten mand. Dit is een van de laatste trends op interieurgebied. Gaat dat je te ver? Kijk dan vooral naar eenvoudige, strak ontwerpen bloempotten of vazen. Ook hier kan je het beste kiezen voor iets van natuurlijk materiaal of in een effen kleur. Op dit moment zijn de plantenbakken van Ferm Living ontzettend populair vanwege strakke en eenvoudige design.

Bericht auteur: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.