Donkere kleuren in huis

Donkere kleuren in huis zijn misschien niet het eerste waar je aan denkt bij het stylen van je interieur. Donkere kleuren kunnen, als ze op de juiste manier gebruikt worden, veel toevoegen aan je interieur. Het geeft een luxe uitstraling.

Wat doen kleuren met je huis?

Kleuren doen veel met de ruimtelijke uitstraling van een kamer. Daarnaast roepen kleuren emotie op. De kleur die je kiest is afhankelijk van de grootte van de ruimte en de functie ervan. Zo zal je andere kleuren gebruiken voor je slaapkamer dan voor je woonkamer. Donkere kleuren absorberen het licht en zorgen voor een intiemere sfeer. Donkere kleuren in huis zijn dus heel geschikt voor grote ruimtes. Ook wanden waar je veel tegenaan kijkt, zijn geschikt om te verven in een donkere kleur. Dit heeft een rustgevend effect. Een lange ruimte laat je met donkere kleuren wat korter lijken. Kies voor een accentmuur als je het ruimtelijk effect wilt behouden.

donkere kleur in huiskamer
Donkere kleuren aanbrengen in je huis

Waar let je op met donkere kleuren in huis?

Combineer donkere kleuren met lichte meubels om te zorgen voor contrast en het geheel niet te zwaar te maken. Kies bij een donkere muur voor een lichte vloer en lichte kunstwerken aan de muur. Om een muur niet teveel aanwezig te laten zijn, breng je verf aan waar een beetje grijs of bruin in verwerkt is.
Twijfel je over de juiste kleur van je muur? Probeer het dan eerst uit en verf een stukje in jouw favoriete kleur op een wit blad. Hang het op de muur en kijk het een paar dagen aan. Bevalt het je? Dan kan je echt aan de slag. Ook kleuren voor een nieuw bankstel of een nieuwe stoel kan je eerst testen door kleurstalen te bestellen. Zo voorkom je teleurstellingen en krijg je echt de kleuren die bij jouw interieur passen.

Bericht auteur: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.