Boho style inrichting

Deze bijzondere interieurstijl waant je terug in de tijd van de ontdekkingsreiziger waar een overschot aan schatten de eye-catchers zijn en de nieuwe trend van nu is. Exotisch en kleurrijk. Dit zijn twee hoofdbegrippen van deze mooie sfeervolle stijl. Je bent helemaal vrij bij een Boho interieur en hoeft dus niet alles volgens het boekje te doen of volgens regels. Je kunt goed mixen met kleuren en objecten. Centraal staan grafisch prints zoals mandela’s en andere exotische patronen denk aan culturen uit Zuid Amerika, Azië en Afrika. De materialen die heel toepasselijk zijn bij Boho zijn hout en riet. Maar ook tapijten, veel kleuren en franjes. Denk aan kussentjes of vloerkleed met een exotische grafische opdruk.

De kleuren

De objecten en decoratie bestaan uit Tropische kleurenprints en zijn onmisbaar bij de Boho stijl. De muren kunnen neutraal zijn voor wat meer rust en hierop leg je groene accenten zoals planten die heel mooi bij de Boho woonkamer passen. Je kunt het ook wat gekker maken door tropische grafische figuren op de muren te plaatsen. Kenmerkend zijn kleurrijke stevige kussens die je als salontafel gebruikt op een vloerkleed met nog wat kleurrijke kussens op de bank. Daarbij kun je een bank kiezen in de kleur geel of beige. Maar wel wat neutraler om rust te creëren. Een paar rieten mandjes of een rieten salontafel staan ook heel goed bij Boho. Afrikaanse maskers en een waterpijp of boeddha zijn leuke toevoegingen.

interieurstijl boho
Inspiratie op doen over een bijzondere interieurstijl?

De Boho stijl mixen

Een rietenstoel met kleurrijke kussen staan heel leuk. Maar ook een zachte gele stoffen of juist lichtbruine lederen bank. Een paar Mexicaanse hoeden aan de muur voor degene die extra gewaagd willen. Of hangplanten op verschillende hoogtes aan het plafon om ook in de hoogte te werken. Met een beetje creativiteit kom je heel ver!

Bericht auteur: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.