Bloemen voor in huis

Wil je jezelf of iemand anders leuke bloemen voor in huis halen? Keuze genoeg! Alleen houdt de ene bos het langer vol als de andere. Niets zo teleurstellend als mooie bloemen die na amper een week al zo goed als verwelkt zijn.
Er zijn bloemen met een doorgaans langere levensduur zoals de chrysant, aronskelk en anjers. Deze bloemen houden het minimaal twee weken vol maar kunnen het met een klein beetje liefde ook makkelijk tot vier weken uithouden.
bloemen
Tips voor bloemen in huis

Tips voor een langere levensduur

Zoals met alles; dat wat je aandacht geeft, groeit. Dit is voor bloemen niet anders. Laat ze dus niet zonder aandacht in huis staan want zelfs de sterkste bloemen hebben zogezegd wat liefde nodig. De verzorging van je bloemen begint al op het moment dat je ze in huis haalt. Verwijder het plastic en de elastiekjes en snij de bloemen alvast een paar centimeter schuin af. Wanneer je bloemen haalt met langere stelen dan kan je er iedere paar dagen een klein stukje vanaf snijden, zo gaan ze langer mee!
Bloemen houden van vers water, zorg er dus voor dat je het water ongeveer iedere vijf dagen ververst. Bij het verversen van het water kan je gelijk weer een klein stukje van de steel snijden. Verder is het belangrijk dat de bloemen op een goede plek staan; zet ze niet in direct zonlicht maar zorg er wel voor dat ze voldoende daglicht krijgen.

Geurige bloemen

Rozen en lelies zijn om een hele andere reden weer ideale bloemen voor in huis. Dit zijn namelijk sterk geurende bloemen. Ze laten je huis heerlijk ruiken. Er zijn ontzettend veel soorten rozen. Ze zien er niet alleen anders uit maar ruiken ook allemaal anders. Pioenrozen zijn een van de meest geurige rozen. Dit komt omdat de sterkte van de geur afhangt van de hoeveelheid bladeren.

Bericht auteur: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.