Hoe kan je een bank in Scandinavische stijl combineren

De Scandinavische stijl kunnen we niet meer missen in de woontrends van tegenwoordig. Het is een stijl die overal in overmaat gerepresenteerd wordt: in woonwinkels, op woonblogs en in het interieur van woningen, cafés en bedrijven. Er is niks stijlvoller van een bank in Scandinavische stijl en lichte meubels op hoge houten pootjes. Het is immers een zeer toegankelijke stijl die makkelijk is te recreëren wanneer je een lichte, witte basis hebt. Scandinavische stijl is erg minimalistisch, dus er is niet veel voor nodig. Als je de basiselementen maar hebt: veel daglicht, een licht kleurenpallet bestaande uit wit, grijs, bruin en pasteltinten en veel houtelementen. Meestal is het meest opvallende meubelstuk in een Scandinavisch design de bank. Deze straalt een perfecte mix van comfort en strakheid uit. Je vindt in een Scandi design namelijk niet vaak een ingezakte bank waar je in neer kan ploffen, maar juist een wat ‘stijver’ model wat zijn vorm behoud. Wel is een typische Scandinavische stijl bank altijd van stof gemaakt, om wat zachtheid en warmte aan het minimalistische en lichte geheel toe te voegen.

bank scandinavische stijl
Een Scandinavisch design bank combineren doormiddel van juist materiaal- en kleurgebruik

Aankleding van een Scandinavisch design bank

De kunst van het integreren van een Scandinavisch interieur is om het gezellig te maken. Wanneer er geen balans is kan deze stijl namelijk kil en afstandelijk aanvoelen. Dit kan je voorkomen door het inbrengen van warmte en zachtheid in het geheel. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, zoals het ophangen van wandkleden, het neerleggen van (neutrale) vloerkleden, en het ophangen van frisse witte gordijnen die van het plafond tot aan de grond hangen. Maar de belangrijkste manier is doormiddel van juiste aankleding van de Scandinavisch design bank. De bank dient, zoals eerder gezegd, gemaakt de zijn van stof. Een leren bank oogt te kil voor deze stijl.

Er zijn verschillende typen banken die in een Scandi interieur passen: een standaard lage hoekbank (veelal in lichtgrijs of gebroken wit) of de typische Scandinavische stijl bank. Deze heeft een strak uiterlijk van een zitting in de vorm van een langwerpige kuip (net als kuipstoeltjes, die overigens ook perfect in deze stijl passen!) met daarin losse zitkussens. De kleur is meestal lichtgrijs of een subtiele pastelkleur zoals mintgroen of poederroze. Aangezien de vorm van de bank een kuip is zijn er geen losse rugkussens. Wel is de rugleuning vaak gedetailleerd met een knopen design. De kuip staat op hoge houten poten, net zoals de bijpassende meubels op pootjes. Om de bank te voorzien van extra gezelligheid kan je hier wat neutrale kussentjes (niet te groot) in leggen. Denk ook aan een plaid die nonchalant over de arm- of rugleuning heen ligt en eventueel een (nep) schapenvachtje.

Bericht auteur: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.