2 redenen waarom gordijnen & raamdecoratie belangrijk is

Bij het inrichten van een huis leggen de meeste mensen de nadruk op meubilair en de kleur van de muren. Omdat dit de eenvoudigste veranderingen zijn die je kunt aanbrengen. Maar als dat betekent dat je de raambekleding als een bijzaak beschouwt, zal je ontwerp mislukken. Denk er eens over na: De stof die je kiest voor je gordijnen is het enige decoratieve element dat zowel de binnenkant als de buitenkant van je huis beïnvloedt. En het is niet alleen een esthetische upgrade. Wanneer je raambekleding kiest op basis van de ontwerpstijl van je huis, creëer  je een gevoel van comfort en plezier waar zelfs een slaapbank niet aan kan tippen. Ontdek in dit blog waarom gordijnen of raamdecoratie belangrijker is dan je denkt.

1. Met raambekleding bespaar je geld

Geld besparen is voor iedereen belangrijk. Vooral als nieuwe huiseigenaar die nog moet wennen aan de hypotheeklasten, de kosten van de Vereniging van Eigenaren en de verzekeringspremies. Klinkt dat bekend in de oren? Dan zou je zeker voorrang moeten geven aan raamdecoratie van goede kwaliteit. Want hiermee kun je energiekosten besparen. Door de ruimtes met directe toegang tot buiten aan te kleden met gordijnen, voorkom je dat warmte en kou je huis binnendringt. Zelfs een kleine tocht kan de binnentemperatuur veranderen en je CV-ketel dwingen harder te werken dan nodig is. Dit is een groot probleem in oudere huizen. Zij hebben weliswaar een rijk karakter maar zijn slecht geïsoleerd.

Moderne huizen daarentegen zijn ook niet ondoordringbaar. In nieuwere huizen is de middagzon vaak de grootste boosdoener. Als de zon je huis verwarmt drijft ze ook de energiefactuur omhoog. Maar dan vanwege de airco die overuren maakt.

raamgordijn
Witte raamgordijnen

2. Gordijnen & raamdecoratie zorgt voor privacy

Denk eens na over de weken dat je op vakantie bent. Zet je de bezorging van de krant dan (tijdelijk) stop? Vraag je een buurman om je post te verzamelen? Gaat er op gezette tijden een lichtje branden in huis? Laat je een vriend in je auto rondrijden? Dit zijn alles manieren om activiteit te laten zien. Inderdaad, dit zijn allemaal slimme acties. Helaas maakt dit allemaal niets uit als je geen raambekleding hebt. Want dat vormt een barrière tussen je persoonlijke ruimte en de buitenwereld. Als de gordijnen dicht zijn, kunnen ongewenste buitenstaanders niet naar binnen gluren en al je bewegingen volgen. Natuurlijk is privacy net zo belangrijk – zo niet belangrijker – wanneer je daadwerkelijk thuis bent. Stel je eens voor dat je uit de douche stapt of je aankleedt in je slaapkamer met een vrij uitzicht naar buiten. Dit zijn het soort intieme momenten die smeken om raambekleding. Zodat je je op je gemak kunt voelen op de plek die je je thuis noemt.

Bericht auteur: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.