Zo houd je de buitenkant van je huis schoon

Net als dat je binnenshuis moet schoonmaken, kan de buitenkant van je huis ook af en toe een goede schoonmaakbeurt gebruiken. De buitenkant van je huis kan namelijk door weersomstandigheden vervuilen, maar deze vervuiling kan ook andere oorzaken hebben. Belangrijker is wat je moet doen om het schoon te houden of maken? In dit artikel vertel ik je welke dingen je schoon moet houden en hoe je dat kunt doen.  

Gevel

Je gevel is het grootste gedeelte van de buitenkant van je huis. Na een tijdje kan het zijn dat de gevel er niet heel schoon meer uit ziet. Is dit het geval dat kun je zelf je gevel reinigen, maar je kunt dit ook uitbesteden. Wil je dit zelf doen? Ga dan eerst goed na wat voor soort vuil zich op je gevel heeft verzameld. Door dit te herkennen, weet je ook wat je het beste kunt doen om het schoon te maken. Zit er bijvoorbeeld een groene waas op je gevel, dan is dit vermoedelijk algengroei. Je kunt de gevel in dit geval (laten) stoomreinigen of reinigen met een speciale gevelreiniger. Heb je last van zwarte aanslag, dan zijn dit waarschijnlijk roetdeeltjes van fabrieken, schoorstenen of het verkeer. Ook hiervoor is weer een speciale gevelreiniger. Probeer de gevelreiniger altijd eerst op een plekje waar het mis mag gaan om het te testen. Wordt het er niet mooier op, dan kun je altijd nog besluiten om niet verder te gaan en een andere manier te zoeken. 

Gevel goed reinigen
Je gevel zelf reinigen kan lastig zijn

Ramen & deuren

Het lappen van de ramen gebeurt vaak pas als je het er niet meer uit vindt zien. Wanneer je toch al bezig bent met je gevel, kun je daarna ook meteen je ramen even wassen. Zorg wel dat je dit in deze volgorde doet, want tijdens het schoonmaken van je gevel kun je je ramen goed vies maken. Waar je je gevel niet zo heel vaak hoeft te reinigen, kunnen je ramen wel vaker een wasbeurt gebruiken. Dit kun je vaak zelf wel zien, maar wil je hier een patroon in hebben, kies dan voor eens in de 6 weken. Maak hierbij ook meteen je deuren en andere kunststof delen van je huis schoon.  

Tegels 

Ook je tegels kunnen na verloop van tijd vuil worden. Dit valt je misschien in eerste instantie niet eens heel erg op, maar wacht maar tot je ze schoon ziet. Het vuil op je tegels kan door verschillende Je tegels kun je schoonmaken door er met een hogedrukspuit overheen te gaan. Heb je geen hogedrukspuit? Dan kun je ze ook schoonmaken door er met groene zeep en heet water overheen te gaan. Verdeel dit met een bezem en schrob zo als het ware je tegels schoon. Mocht er na deze schoonmaakbeurt nog onkruid tussen de tegels zitten, verwijder dit dan ook meteen. 

Als je al deze klussen eens in de zoveel tijd doet, kun je het hele jaar door genieten van een prachtig huis. Daarnaast ziet het er ook een stuk mooier uit voor de mensen die langslopen of rijden. 

Bericht auteur: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.