Zelf tuinmeubelen maken

We gaan weer langzaam richting de winter, dus is dat een mooie tijd om eens te kijken naar je tuininrichting voor 2017. Misschien wil je wel de inrichting van je tuin veranderen, nieuwe tuinmeubelen kopen of uitbreiden. In al deze gevallen is het ook mogelijk om zelf tuinmeubelen te maken. Denk bijvoorbeeld aan een bank van steigerhout, barkrukken van pallets of eigen gemaakte tafels. Natuurlijk is het super tof om eigen gemaakte tuinmeubelen in je tuin te hebben, maar hoe kun je dit nou het beste doen?

Tuinmeubelen van pallets

Pallets worden voornamelijk gebruikt voor transport van producten, dat neemt niet weg dat ze ook niet ergens anders voor gebruikt kunnen worden. Pallets zijn gemaakt van sterk hout, ideaal dus voor tuinmeubelen. Van pallets kun je bijvoorbeeld heel makkelijk barstoelen maken. Dit doe je door de pallets op elkaar te stapelen en vast te schroeven. Vervolgens een kleurrijk kussentje er op, en klaar is je nieuwe, zelfgemaakt barkruk. Plaats hem bij je passende loungeset of barset. Pallets kun je niet overal krijgen, en het is zonde om ze aan te schaffen. Veel bedrijven gooien de pallets toch weg. Als je er nou geen hebt, neem dan eens een kijkje bij supermarkten of groothandelaren, zij hebben er vaak wel wat over die ze weggeven.

Meubels van pallets
Tegenwoordig is men zeer creatief met steigerhout en pallets. Je kan er de mooiste meubels van maken.

Overige tuinaccessoires

Van pallets kun je natuurlijk veel meer maken. Zo kun je ook gemakkelijk een mooie tuintafel maken, echter is dit wat moeilijk dan de barkrukken. Wees eens creatief, en denk eens aan andere dingen die van hout of pallets kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan een soort kroonluchter met kaarsjes. De kroonluchter kun je ophangen met hangende kaarsjes eraan. Erg knus en leuk voor de zomeravonden. Zo zie je maar dat er veel mogelijkheden zijn tot het maken van eigen tuinmeubelen. Ongebruikte producten zoals pallets, kunnen dan toch nog ergens goed voor zijn!

Bericht auteur: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.