Zelf een schommel maken

Als je met je kinderen in de speeltuin bent zijn ze er vaak niet van af te slaan, de schommel. Op een of andere manier zijn kinderen hier gek op en dat is eigenlijk wel logisch. Als ik terugdenk aan mijn eigen jeugd krijg ik er ook blij gevoel van. Hoe leuk is het daarom ook niet om zelf een schommel te hebben in de tuin? Het is al helemaal fantastisch als je deze ook nog zelf kunt maken. We zullen hier daarom uitleggen hoe jij zelf stap voor stap een schommel kunt maken!

De benodigdheden

Voordat je begint met het bouwen van de schommel zal je eerste de juiste materialen moeten hebben. Voor het frame heb je natuurlijk de houten balken nodig. Zorg dat deze tenminste 3 meter lang zijn en bewerkt zijn om verrotting tegen te gaan, wel zo veilig! Voor de schommel zelf raden wij een RVS ketting aan, zodat deze niet kan gaan roesten. Ook RVS haken zijn aan te raden, om de schommel te bevestigen. Daarnaast zal je sluitringen en een zitje nodig hebben. Om alles uiteindelijk in elkaar te zetten heb je natuurlijk ook de juiste gereedschappen nodig. Zorg daarom voor een schep, een zaag, waterpas een boor en wat handgereedschap.

Zelf een schommel maken
Wil je zelf een schommel maken? Kies dan voor goed hout.

Aan de slag

De constructie van het frame werkt het best als deze is opgebouwd uit driehoeken. Dit zorgt namelijk voor de meest stevige constructie. Twee driehoeken tegenover elkaar met een balk ertussen is het meest gangbaar. Voeg hier en daar nog wat balken overdwars toe voor extra versteviging. De driehoeken vormen op deze manier de hoofdletter A. Als je het frame in elkaar hebt gezet kun je deze ingraven. Hoe dieper hoe steviger de schommel uiteindelijk zal staan. Als je dit hebt gedaan kun je de kettingen op de juiste lengte inkorten en ophangen en het zitje bevestigen. Voilà! Je hebt je eigen schommel gemaakt.

Probeer hem zelf ook nog even uit om je weer helemaal kinds te voelen!

Bericht auteur: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.