Welke vloer past bij jouw interieur?

Bij het kiezen van een vloer komt veel kijken. Vloeren hebben verschillende uitvoeringen en kwaliteiten. Is het belangrijk dat de vloer geluid dempt of dat het geschikt is voor vloerverwarming? We lichten de verschillende vloersoorten uit, zodat jij weet welke past bij jouw interieur!

Budgetproof vloer

Heb je een klein budget? Een laminaat vloer doet qua looks niet onder voor een echte houten vloer. Sterker nog; goedkoop laminaat is een veel populairdere keuze! Laminaat is krasbestendig, hygiënisch en makkelijk schoon te maken. Daarnaast kan je je creativiteit op de vrije loop laten met de eindeloze kleur- en afwerkingsmogelijkheden. Grijs laminaat is bijvoorbeeld enorm populair vanwege de natuurlijke en tijdloze uitstraling.

Ook PVC-vloeren zijn een betaalbaar alternatief. De vloer is uitermate geschikt voor doe-het-zelver, doordat het verkrijgbaar is in stroken en tegels met een plak- of kliksysteem. Zo kunnen thuisklussers het makkelijk leggen. PVC is ook slijtvast, goed bestand tegen vocht, zeer geluiddempend en geschikt voor vloerverwarming. De verschillen tussen PVC en laminaat zijn met name de prijs en de vochtbestendigheid. PVC is iets prijziger, maar is daarentegen beter bestand tegen vocht. De juiste keus ligt aan jouw budget en wensen. 

geschikte vloer
Informatie over het kiezen van de juiste vloer die past bij jouw interieur

Geschikt voor kinderen

Kinderen zijn, hoe lief en leuk ook, niet altijd even voorzichtig. Daarom is het belangrijk dat de vloer tegen een stootje kan en zacht aanvoelt. Eigenlijk zijn bijna alle vloeren wel ‘kidsproof’. Laminaat, PVC en vinyl zijn comfortabel, slijtvast en eenvoudig schoon te maken. Daarnaast kunnen de vloeren voorzien worden van een extra beschermlaag om geluidsoverlast te voorkomen. Wel zo fijn voor jezelf en de onder- of bovenburen.  

Tapijt is heerlijk zacht en lijkt daardoor een goed alternatief. Helaas is het qua hygiëne een minder geschikte optie. Vlekken zijn lastig te verwijderen en het stofzuigen wordt een dagelijks huishoudtaak. Heb je huisdieren? Dan krijg je sneller te maken met vlooien, haren en slijtage. Ook tegels zijn door hun harde eigenschappen minder geschikt voor (jonge) kinderen. Er is een grote kans dat kinderen zich bezeren wanneer ze vallen. Beide vloersoorten zijn eerder aan te raden zodra kinderen wat ouder zijn.

Pinterestwaardig interieur

Droom je van een industrieel interieur à la Pinterest? Gietvloeren creëren de mooiste industriële look. Verder zijn ze ook nog eens goed bestand tegen slijtage. Dankzij de beschermende bovenlaag ontstaat er een vloeistofdicht oppervlak. Hierdoor is de vloer gemakkelijk schoon te maken. Onthoud wel dat je een gietvloer niet kan verwijderen van de ondergrond. Daar staat tegenover dat er makkelijk een andere vloer overheen gelegd kan worden.

Het vinden van een perfecte vloer hangt niet alleen af van de eigenschappen van de vloer. Een groot deel van de keuze zal afhangen van jouw persoonlijke smaak. Kijk, vergelijk en probeer uit!  

Bericht auteur: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.