Wat kun je doen tegen indringers in huis?

Je wilt natuurlijk absoluut niet dat er mensen je woning binnen komen die er niets te zoeken hebben. Wat kun je er zelf aan doen om te zorgen dat deze kans zo klein mogelijk wordt?

Kun je het voorkomen?

Kun je met 100% zekerheid voorkomen dat indringers je woning binnenkomen? Nee, helaas niet. Zelfs de best beveiligde woning valt op een of andere manier binnen te dringen, als de indringers maar voldoende de tijd hebben. Feit is echter dat zij dit meestal niet hebben, en liever kiezen voor de woningen die wat minder goed beveiligd zijn. Deze zijn ze veel sneller en makkelijker binnen, en dat is voor hen goed nieuws: zo is er een veel kleinere kans dat zij betrapt worden.

Wat je zelf dus kunt doen om te voorkomen dat er in je huis wordt ingebroken, is het eventuele inbrekers zo lastig mogelijk maken. En dat betekent flink aan de slag met ijzerwaren!

De zwakke plekken van een woning, zijn vooral die delen die open kunnen: ramen en deuren. Een simpel slot is meestal vrij makkelijk te openen, en dus zal je om je huis echt goed te beveiligen over moeten stappen op veiligheidssloten. Dit zijn zwaardere sloten, die een indringer op zijn minst een hoop extra tijd en moeite kosten, waar zij niet van houden. Zoek sloten die goed uit de testen komen, of voorzien zijn van een betrouwbaar keurmerk. De politie geeft regelmatig advies over welk soort sloten geschikt zijn, maar ook een speciaalzaak kan je meestal goed verder helpen.

inbrekers voorkomen
Zo bescherm jij jouw huis tegen indringers

Sloten erop en klaar?

Ben je meteen klaar, zodra je goede sloten hebt geïnstalleerd? Nee, deze zijn pas het begin. Een deur is met veiligheidssloten weliswaar een stuk moeilijker open te maken, maar er zijn nog veel meer maatregelen die je kunt treffen. Denk aan speciale strips of dievenklauwen bijvoorbeeld. Welke oplossing voor jou het beste werkt, hangt grotendeels af van welk soort deur en kozijnen je hebt. Een houten deur in houten kozijnen kun je op een heel andere manier beveiligen dan een kunststof deur in kozijnen waar metaal in is verwerkt.

Naast de deuren, vormen ook de ramen een zwakke plek. Ook deze kun je het beste voorzien van sloten, zeker als het gaat om ramen die open kunnen en zich op de begane grond bevinden. Alleen simpele klemmen zijn dan vaak niet voldoende, al zijn deze op hogere verdiepingen vaak wel afdoende.

Daarnaast is het zaak je gezond verstand te gebruiken. Zorg ervoor dat je huis, en zeker de kwetsbare gedeeltes, goed belicht is: daar houden inbrekers niet van. Laat geen ladder in je tuin staan, zo maak je het wel erg gemakkelijk om de hoger gelegen ramen te bereiken, en zorg dat je de sloten niet alleen plaatst, maar ook echt gebruikt.

Bericht auteur: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.