Wat is een bouwtechnische keuring?

Steeds meer mensen die een woning kopen willen graag dat er een bouwtechnische keuring uit wordt gevoerd. Een bouwtechnische keuring wordt ook vaak een bouwkundige keuring genoemd. Het laten uitvoeren van een bouwtechnische keuring is een verstandige keuze, want dit geeft jou een goed beeld van de bouwkundige staat van de woning. Maar je krijgt hierdoor ook inzicht in wat het je gaat kosten wanneer dat jij de woning in goede staat wil brengen. 

Deze keuring is geheel onafhankelijk uitgevoerd en geeft je houvast als je een woning wil kopen. Soms twijfel je of je de woning wil, omdat er misschien nog veel kosten bijkomen om alles op te knappen. Maar daar kun je al snel duidelijkheid over krijgen wanneer je de keuring uit laat voeren. Dit is het geld ook meer dan waard, want dit kan voor jou de doorslag zijn of jij de woning graag wil kopen of dat je het liever aan je voorbij laat gaan. 

Inzicht dankzij de keuring

Met de keuring krijg je dus inzicht in de kosten en dan wordt daar een onderscheid in gemaakt van kosten op termijn, directe kosten en de woningverbetering. Het is ook fijn dat je er tegenwoordig een energiecheck bij krijgt, hierdoor weet je namelijk ook wat het je kan kosten en wat je kunt doen, om de woning energiezuiniger te maken. Het is fijn dat je daar een beeld van hebt, want tegenwoordig willen veel mensen duurzaam wonen. 

Daar kan dan dus ook rekening mee worden gehouden als je de woning koopt. De keuring die uit wordt gevoerd, zal uiteindelijk weer worden gegeven in een rapportage. Deze voldoet aan de eisen die gesteld zijn door de Nationale Hypotheek Garantie. Bespaar jezelf daarom veel ellende en zorg ervoor dat jij ook de keuring uit laat voeren als je een mooie woning op het oog hebt, dit kan je veel geld besparen.

bouwkundige keuring
Wil jij een bouwkundige keuring laten uitvoeren?

Inzicht in de kosten

Er wordt een onderscheid gemaakt in directe kosten, maar ook kosten op termijn en de woningverbetering. Je krijgt ook nog een energiecheck. Hierdoor krijg je dus inzicht in hoe dat je een woning energiezuiniger kunt maken. Misschien heb je wel een heel oude woning op het oog en dan is het toch wel fijn om met de tijd mee te gaan. Anders heb je namelijk erg hoge energiekosten en dat moet voorkomen worden. 

Dit kan ook, maar dan moet je wel weten wat eraan gedaan kan worden en wat dat voor kosten met zich mee gaat brengen. Aan de hand van die gegevens kun jij beoordelen of je de koop door wil laten gaan of toch niet. Uiteindelijk krijg je een rapportage en deze voldoet aan de eisen die vastgesteld zijn door de Nationale Hypotheek Garantie. Vraag in ieder geval de mogelijkheden en kosten op wanneer je een woning wil kopen.

Bericht auteur: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.