Vrij wonen doe je zo

Als je een beetje een zelfstandig mens bent, dan heb je vrijheid hoog in het vaandel staan. Dit stel je op prijs, je wil het niet opgeven en je wil het eigenlijk alleen maar uitbreiden. Dit is heel mooi, wat ons betreft is het zelfs het hoogste goed in de hele wereld. Vrij zijn is nodig om gelukkig te zijn en je moet je hierin door niemand laten belemmeren, tenzij je hier iemand mee kwaad doet natuurlijk. Daarom willen we je een handje helpen bij het vrije wonen. Dit hoeft niet per se het vertoeven in een blokhutje op de hei te zijn, het kan een stuk dichter bij huis zijn dan je denkt. We willen je gaan vertellen hoe je dit kunt doen op hele simpele manieren en welke manieren, ook al sta je er misschien niet bij stil, er al een heel stuk aan bijdragen. Dus, ben je klaar om erachter te komen hoe je vrij gaat wonen? Lees dan snel verder! 

Interieur

Vrij wonen begint bij een vrij interieur. Maar wat is een vrij interieur? Een vrij interieur is een interieur waar jij je vrij in voelt, dat betekent niet dat het een interieur is waar anderen zich vrij in voelen. Ook betekent het niet dat je geen inspiratie kunt opdoen van wonentrends of iets dergelijks; dit kan je juist heel veel opleveren. Inspiratie opdoen, kijken wat je leuk vindt en hier kleine stukjes van in je eigen interieur implementeren kan al heel veel doen voor je huis en voor je vrije gevoel. Zorg dat je in verbinding staat met je huis en je leefomgeving. Dit doe je bijvoorbeeld ook door te kijken naar wat jou jou maakt en dit toe te voegen aan je huis, hang iets aparts aan de muur bijvoorbeeld. Door dit te doen maak je je huis echt jouw thuis en creëer je dus een heel vrij gevoel. 

Een gezellige, vrije woonkamer
Een gezellige, vrije woonkamer

Belemmeringen wegnemen

Daarnaast is het heel mooi om belemmeringen weg te nemen. Belemmeringen moet je dan in de ruime zin van het woord opvatten, niet in de enge zin. Kijk naar wat je belemmert in je huis en alles daaromheen. Dit kunnen ook simpele dingen zijn als het last hebben van ongedierte. Gebruik een bijenbekje in dat geval en kijk of je probleem wordt opgelost. Op deze manier kun je heel simpel de belemmeringen opheffen die je ondervindt in je eigen huis en omgeving. Je zult je een stuk vrijer voelen omdat je geen last meer hebt van sommige negatieve dingen. 

Afhankelijkheid

Tevens is het voor vrij wonen heel belangrijk dat je de vrijheid pakt door niet afhankelijk te zijn van iets. Het mooiste doe je dat door zelfvoorzienend te worden. Je eigen nutsvoorzieningen, eten, drinken en ga zo maar door. We begrijpen dat dit lastig is en daarom kun je ook klein beginnen. Inschrijven bij een moestuintje of een plek maken in je huis waar niemand je kan storen en je niet afhankelijk bent van de wensen van anderen. 

Bericht auteur: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.