Voordelen van een houten vloer

De voordelen van een houten vloer zijn talloos. Hout is een natuurproduct met een naturel kleur, en daardoor rustiek. Hout, dus ook een houten vloer, is duurzaam en tijdloos. Daarbij is een houten vloer, anders dan bij laminaat, te onderhouden. In deze blog enkele weetjes over de houten vloer wat veel voordelen heeft.

Wat voor hout?

Als er een keuze is, dan is meestal een parketvloer van eikenhout het beste. Eikenhout is toch een houtsoort wat vrij hard is, en dat voorkomt deuken en butsen omdat er iets zwaars op de vloer valt of van naaldhakken. Een lange tijd is grenen helemaal in geweest, maar dat is een zachte houtsoort. Natuurlijk heeft het z’n charmes als de vloer gaat leven door gebruik, en bij een zachtere houtsoort zal dat eerder het geval zijn. Zo zal een grenen vloer eerder ingesleten zijn waar de loop is bij de deur, en dichtbij de plint als nieuw blijven. Maar ook een vloer van een hardere houtsoort dan grenen gaat leven door de tijd, maar gaat daarna nog tientallen jaren mee. Er worden ook wel andere houtsoorten gebruikt voor de vloer, de genoemden zijn enkel twee gangbare houtsoorten voor vloeren.

houten vloer kopen
Wat zijn de voordelen van een houten vloer?

Bestaande vloeren

Het kan gebeuren dat een bestaande houten vloer er zo netjes uitziet, dat er geen vloerbedekking op hoeft. Dan is zo’n houten vloer op te knappen op dezelfde manier als dat een parketvloer te onderhouden is. Voor het schuren moet je jezelf verzekeren dat de spijkers diep genoeg in het hout zitten, of anders even met een drevel de spijkers iets dieper slaan. En dan heel eenvoudig met een schuurmachine voor parketvloeren, die te huur zijn bij de bouwmarkt, de vloer opschuren en lakken. Dan heb je heel voordelig een stijlvolle vloer die makkelijk schoon te maken is, en alle voordelen van een houten vloer.

Bericht auteur: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.