Verwijderen van wespennesten

De eerste zonnige dagen van het jaar zijn inmiddels weer achter de rug. Heerlijk natuurlijk, maar het mooie weer heeft ook zo zijn nadelen. Zo wordt het ongedierte weer actief. De wespenkoninginnen ontwaken uit hun winterslaap en starten met de bouw van hun nest. Voor dit nest kunnen zij verschillende plekken uitzoeken. Het kan maar zo zijn dat de koningin een plek in of rondom jouw woning heeft gekozen. Zie je inderdaad iets vreemds onder de dakrand of in de hoek van een schuurtje? Dan kan dit maar zo een wespennest zijn. Om overlast te beperken, moet je een wespennest verwijderen. Maar hoe doe je dit eigenlijk?

Zelf een wespennest verwijderen

Een wesppennest verwijderen lijkt makkelijker dan het is. Veel mensen gaan hardhandig te werk. Zo wordt het nest bijvoorbeeld vaak vernietigd met behulp van een lange stok. Dit is echter geen aanrader. Waarom niet? Omdat dit nogal wat gevaren met zich meebrengt. Door het nest van wespen kapot te slaan, worden de beestjes namelijk agressief. Ze kunnen jou in dat geval aanvallen, wat kan resulteren in een aantal pijnlijke steken. Ook is het niet verstandig de opening van een wespennest dicht te stoppen met een object. Toch gebeurt dit ook vaak. De wespen creëren binnen de kortste keren een nieuwe opening en zullen jou vervolgens ook aanvallen. En dat wil je echt niet!
Mocht je een grote tuin hebben kun je het wespennest ook laten hangen. Alleen als je geen overlast van hebt natuurlijk. Is er iemand uit het gezin allergisch voor wespengif? Dan is het van belang dat deze wordt verwijderd. Maar is het wel verstandig om het zelf te doen?

verwijderen wespennest
verwijderen van een wespennest

Schakel een ongediertebestrijder in

Heb je nog niet eerder een wespennest verwijderd? Ga hier dan ook niet zelf mee aan de slag, maar laat dit over aan een professionele ongediertebestrijder. Dit kost je inderdaad geld, maar dit is het zeker waard. Allereerst loop je op deze manier zelf niet het risico om gestoken te worden. Bovendien weet je zeker dat het nest volledig en op de juiste manier verwijderd wordt, waardoor het wespennest ook niet binnen een jaar weer terugkeert. Maar hoe doet een ongediertebestrijder dit? Een bestrijder roeit de wespenpopulatie eerst uit met behulp van vergif. Nadat het een aantal dagen rustig is rond het nest, begint hij met het verwijderen ervan. Het duurt dus nooit lang voordat je verlost bent van een wespennest en je weer veilig in je eigen tuin kunt zitten!

Bericht auteur: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.