Vermijd deze valkuilen als je je huis snel wil verkopen

Staat jouw huis al een tijdje te koop? Maar lukt het je maar niet om je huis te verkopen? Dat kan een aantal oorzaken hebben. Vaak snappen verkopers niet waarom hun huis niet wordt verkocht, daarom zetten we in deze blog een aantal valkuilen voor je op een rijtje. Zo kun jij deze valkuilen op tijd herkennen en voorkomen!

Een verkeerde vraagprijs

Een van de redenen waarom sommige huizen niet goed verkopen, is de vraagprijs. Het is dus erg belangrijk om de waarde van je woning nauwkeurig te laten bepalen. Een te lage prijs kan zorgen voor een vlotte verkoop, maar het geeft misschien wel de indruk dat er iets mis is met het huis. Ook kan het je het gevoel geven dat je niet alles uit de verkoop hebt gehaald. Een te hoge prijs daarentegen kan potentiële kopers afschrikken, waardoor je huis maar niet wordt verkocht. Zorg er daarom voor dat je je huis tegen de juiste prijs te koop zet.

Een slechte advertentie

Ook een slechte advertentie kan een belangrijke reden zijn waarom je woning niet wordt verkocht. Veel potentiële kopers beginnen hun zoektocht namelijk online, en als jouw huis er dan niet uitspringt heb je pech. Zorg voor een advertentie met goede foto’s, waarop je huis opgeruimd is en er schoon, licht en ruim uitziet. Ook een volledige omschrijving mag niet ontbreken. Om je advertentie helemaal af te maken kun je een video of een 360 graden foto toevoegen.

huis te koop
Staat jouw huis te koop?

Verkeerde presentatie van de woning

Komen er wel potentiële kopers je huis bezichtigen maar is er niemand echt geïnteresseerd? Dan kan het zo zijn dat de presentatie van je woning niet helemaal goed is. Zorg ervoor dat je huis netjes opgeruimd is, schoon is, dat persoonlijke spullen opgeborgen zijn en dat je woning neutraal is ingericht. Ook kan het helpen om kleine gebreken zoals een lekkende kraan of een piepende deur te verhelpen.

Geen ervaring met bijvoorbeeld onderhandelen

Verkoop je je huis zelf zonder de hulp van een makelaar? Deze hulp kan soms juist heel handig zijn! Ludo van der Eijken is een makelaar die je kan helpen bij een huis verkopen in Roosendaal. Een goede makelaar heeft een groot netwerk en veel ervaring met het verkopen van huizen. Ook heeft een makelaar ervaring met onderhandelen. Zelf onderhandelen kan soms een beetje ongemakkelijk voelen, en door een gebrek aan ervaring weet je niet goed hoe je dit het beste kunt aanpakken. Een makelaar kan ervoor zorgen dat je het maximale uit de verkoop haalt.

Bericht auteur: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.