Tuin onderhouden in de zomer

In de zomer willen we genieten van de tuin. De ligstoelen en het lage tafeltje zijn in de afgelopen winter netjes geschilderd en ook de schutting staat goed in de lak. Het gras is gemaaid en de tegels van het terras zijn schoon. Dus gaan we met zijn allen lekker zitten en liggen, en we genieten van het zomerzonnetje.

Moet je in de zomer de tuin ook onderhouden?

Wanneer je een moestuintje hebt geplant is het nu tijd om de planten water en op tijd mest te geven. Ook de bloemen hebben onderhoud nodig. Je hebt een paar minuten per week nodig om de dode bloemen weg te halen, eenvoudig de koppen van de bloemen strippen. Voor planten met een enkele bloem per stengel kun je beter ook de stengel wegsnijden.

Maak een plan voor het bemesten van je planten, speciaal die rond je tuin, opgehangen of in potten. Gebruik een vloeibare, organische kunstmest ongeveer een maal per twee weken.

Een schitterende tuin in de zomer

Natuurlijk moet je ook oogsten

Wandel twee keer per week door je moestuintje en oogst alle rijpe vruchten en groenten. Niet alleen kun je zo van vroegrijpe tomaten net zo veel genieten als van de latere vruchten, het zorgt er ook voor dat je planten meer produceren. Met planten die te groot worden voor je tuin kun je twee resultaten bereiken. Je kunt ze snoeien om nieuwe bloemen of vruchten te produceren of laten groeien voor zaadjes. Dat is moet je op tijd beslissen, om verwildering te voorkomen.

Dan blijft er nog een heel belangrijke taak over

Meerjarige planten die te groot worden halen alleen maar energie weg uit je tuin. Door ze op tijd te snoeien blijven er nieuwe loten opkomen, met nieuwe vruchten of bloemen. Een extra tip; de vogels in je tuin zijn niet alleen leuk, ze hebben ook een duidelijke rol in het geheel. Ze eten en verspreiden de zaadjes en houden de insecten onder controle. Een paar vogelbaden, drinkwater en een voederplankje kan helpen de vogelbevolking van je tuin gezond te houden. Geef ze de zaadjes die je zelf niet gebruikt en schud af en toe wat wormen los uit de grond.

Bericht auteur: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.