Tips voor een soepele verhuizing

De redenen waarom mensen gaan een huis willen verkopen of kopen kunnen veel verschillen, misschien ga je wel voor de eerste keer op jezelf of samen wonen of misschien is je relatie wel beëindigd. Hoe je het went of keert, een verhuizing is vaak een frisse start en omdat je op een nieuwe plek gaat wonen ook spannend. Een verhuizing is echter ook heel stressvol en neemt veel tijd in beslag, een makelaar uit Zundert geeft een aantal tips om voor een soepele verhuizing te zorgen.

Zorg voor een goede voorbereiding

Een goede voorbereiding van de verhuizing is belangrijk, een aantal zaken die je hierbij moet doen is een duidelijke taakverdeling en het inschakelen van hulptroepen. Ga er ook eens goed over nadenken wat je allemaal mee wilt nemen en wat je allemaal weg wilt gooien. Het is zonde om allerlei spullen in te pakken en mee te nemen naar de nieuwe woning om vervolgens ze alsnog weg te gooien. Dit is iets wat je zelf en je eventuele partner van te voren al mee kunnen beginnen. Heb je veel spullen om mee te nemen? Zorg dan ook voor vervoer. Je hebt veel gespecialiseerde verhuisbedrijven die met bussen of vrachtwagens kunnen komen om alle spullen van de oude naar de nieuwe plek te verhuizen. Het loont hier ook om eens rond te kijken in je directe kring van familie, kennissen en vrienden. Misschien heb je er wel iemand tussen zitten die een eigen bus, vrachtwagen of aanhanger heeft die je kunt gebruiken.

waarom een woning verkopen
waarom een woning verkopen

Het inpakken

Men heeft vaak veel meer spullen dan ze denken en halen daarom ook veel te weinig verhuisdozen. Het is vervelend als je midden tijdens het inpakken zonder verhuisdozen komt te zitte, haal er dus liever te veel als te weinig. Ook is het het handigste als je allemaal dezelfde verhuisdozen haalt, hierdoor zijn ze beter te stapelen en daarom ook te vervoeren. Er zijn verder nog een aantal tips als het gaat om het inpakken van de spullen:

  • Wikkel het breekbaar materiaal ergens in, bijvoorbeeld keukenpapier of oude kranten. Ze kunnen ze beter tegen een stootje en kunnen er ook minder snel scherven uit de doos vallen.
  • Zet goed op de doos wat voor spullen er allemaal inzitten. Zo kunnen zij bij het uitladen gelijk in de goede kamer worden gezet en hoef je er daarna niet weer mee te gaan slepen. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld kleren die je in een vuilniszak doet, zet er wat op zodat deze niet per ongeluk bij het oud vuil wordt gezet.

Als je meubels hebt die makkelijk uit elkaar gehaald kunnen worden, doe dit dan ook. In de vorm van losse stukken zijn deze meubels veel makkelijk uit huis te halen en te vervoeren, ook deze kan je in de nieuwe woning gelijk in de goede kamer leggen.

Bericht auteur: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.