Tips voor de aankleding van een kinderkamer

Er zijn bepaalde dingen die in een kinderkamer horen. Natuurlijk moet er een bed in de kinderkamer. Verder is er een kledingkast nodig en genoeg opbergruimte voor speelgoed. Je kunt het speelgoed in een kast opbergen, maar je kunt ook kiezen voor manden of kisten. Het voordeel daarvan is dat je kind er makkelijk bij kan en het speelgoed ook weer zelf kan opruimen. Ook is het belangrijk dat de kinderkamer veilig is, bijvoorbeeld wat stopcontacten betreft. Of lage ramen die je kind eventueel open kan maken. Vermijdt snoeren waar een kind aan kan trekken of over kan struikelen. En scherpe randen en hoeken waar je kind zich aan kan bezeren. Verder kun je de kinderkamer, naar je eigen smaak (en die van je kind), zelf inrichten. Hier lees je meer over een paar handige tips die je daarbij kunnen helpen.

Praktische tips bij de styling van een kinderkamer

Bij de aankleding van de kinderkamer is het belangrijk dat je kind ruimte heeft om in zijn of haar kamer te spelen. Dus zorg ervoor dat er niet te veel in de kamer staat. Ook is het goed om er op te letten dat je de kinderkamer goed schoon kunt houden. Een houten vloer is bijvoorbeeld makkelijker schoon te houden dan vloerbedekking. En als er veel prullen staan dan heb je ook meer af te stoffen. Maak de kamer qua styling niet te druk, maar houdt het bij één of twee opvallende objecten. Je kind moet zich er prettig in voelen, dus het is ook belangrijk om je kind er bij te betrekken.

Kinderkamer blauw
Maak de kamer niet te druk, maar blijf bij één of twee opvallende objecten

Creatieve tips om de kinderkamer aan te kleden

Er zijn veel ouders die hun kind wel eens hebben betrapt bij het schrijven of tekenen op de muren. Het leuke is dat je in de kinderkamer een muur, of de deur, met krijtbordverf kan verven, zodat je kind daarop kan schrijven en tekenen. Er bestaat ook magneetbehang waar je kind van alles aan op kan hangen met magneetjes. Of een combinatie van magneetbehang met krijtbordverf! Erg leuk is ook een hoekje te maken waar ze lekker kunnen chillen, bijvoorbeeld een tentje. Je kind heeft vast zelf ook genoeg leuke ideeën om de kinderkamer aan te kleden!

Bericht auteur: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.