Opdekdeuren

Deuren in huis zijn in belangrijke mate bepalend voor de sfeer in bijvoorbeeld de woonkamer. Binnendeuren zijn een belangrijk onderdeel voor wat betreft de inrichting van je huis. Deuren worden vaak onderschat, maar om het geheel compleet te maken, moet je dat zeker niet doen. Wanneer je een woning wilt gaan inrichten, zal je je af moeten vragen wat voor soort deuren je wilt gaan gebruiken. Deuren zijn voor wat de constructie betreft in twee hoofdgroepen te verdelen. We kennen de stompe deuren en de opdekdeuren. Zij geven beiden aan de woning een bepaalde uitstraling.

Een stompe deur
Bij een stompe deur zal de deur in het kozijn vallen. Bij een stompe deur zal je altijd een naad blijven zien tussen de deur en het kozijn. Het is niet zo mooi om naar te kijken. Een ander nadeel van een stompe deur is dat het plaatsen door een vakman moet worden gedaan. Het is best moeilijk om een stompe deur goed af te hangen. Ga daar zeker niet zelf aan beginnen. Wanneer de deur hangt, zal hij vaak gaan klemmen en die ellende moet je zeker voorkomen.

Een opdekdeur
Bij een opdekdeur valt de deur over het kozijn. Je zal geen naad zien tussen de deur en het kozijn. Een opdekdeur ziet er veel afgewerkter uit. Een belangrijk voordeel is ook dat je gemakkelijk een opdekdeur zelf kunt hangen. Zo’n deur past vaak beter bij de inrichting van je huis.

De stijl die je in huis gebruikt, wordt voor een belangrijk deel bepaald door de deuren die je gebruikt. Indien je een moderne inrichting hebt, komt een glanzende deur daarbij volledig tot zijn recht. Je moet bij een moderne inrichting geen klassieke deur nemen. Voor een huis met een moderne inrichting is het ook mogelijk om een deur te nemen die helemaal van glas is. Er zijn ook deuren met meerdere kleine raampjes. Ook voor het plaatsen van zo’n deur moet je letten op de stijl van je inrichting.

Opdekdeuren
Opdekdeuren zijn deuren die prachtig wegvallen in het geheel.

Voor woningen die een klassieke stijl hebben voor de inrichting moet je zeker geen witte deuren gebruiken. Hiervoor zou je een deur kunnen gebruiken die van licht of donker eiken is vervaardigd. Nu geeft een huiskamer met veel eiken vaak een warme uitstraling. Het moet wel in het geheel passen.

Handgrepen
Ook de handgrepen voor de deuren moeten in orde zijn. Indien je een glanzend witte deur hebt, moet je daarbij dan geen handgreep plaatsen die van licht of donker eiken is gemaakt. Bij een witte deur is het verstandiger om een kunststof witte handgreep toe te passen of een keramische. Zelfs de scharnieren moeten bij een deur overeenkomen met het type deur. Het komt vaak voor dat je zelf niet meer weet wat je allemaal kunt doen om het tot een mooi geheel te maken. Wanneer je dat niet meer weet kun je een binnenhuisarchitect in de arm nemen. Uiteraard zijn daar kosten aan verbonden maar dan weet je wel zeker dat alles klopt. Je kunt beter vooraf wat geld uitgeven aan de binnenhuisarchitect dan achteraf veel spijt hebben omdat het niet klopt.

Bericht auteur: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.