Met deze 3 tips geniet je nog meer van je vrijstaande woning

 

Misschien heb je het altijd al gewild, een vrijstaand huis, los van alle buren en alle ruimte voor jezelf. Een vrijstaand huis biedt veel voordelen zoals ruimte en privacy, maar er komen ook verschillende kosten bij kijken. Je kunt deze kosten gelukkig makkelijk beperken door de onderstaande tips te gebruiken.

Isoleer de buitenmuren

In een vrijstaand huis heb je geen directe buren; de muren grenzen allemaal aan de buitenlucht. Dit is heel prettig omdat je minder rekening hoeft te houden met je buren, maar de verwarming moet wel harder werken om het binnen warm te houden. In een rijtjeshuis verdwijnt de warmte minder snel en kun je meegenieten van de warmte van de aangrenzende huizen. Om je vrijstaande huis toch warm genoeg te houden kun je ervoor kiezen om de muren goed te isoleren. De warmte blijft daardoor beter in huis hangen, wat een hoop energie scheelt.

Bespaar op energiekosten

Heb je veel aandacht besteed aan de inrichting van je huis of je tuin, dan heb je waarschijnlijk ook aan mooie verlichting gedacht. Sfeerverlichting kan ervoor zorgen dat je huis echt als thuis aanvoelt. Verlichting is echter verantwoordelijk voor een groot deel van de energierekening. Omdat je niet te zuinig om wilt gaan met je verlichting, maar je hier ook niet teveel voor wilt betalen, kun je kiezen voor een goedkoop energiecontract. Energie vergelijken via EasySwitch.nl is heel makkelijk en snel gebeurd zodat je er zeker van bent dat je ieder jaar opnieuw de laagste tarieven betaalt en je ongestoord kunt genieten van je huis.

Kies voor zonnepanelen

Alle huizen in Nederland hebben een energielabel gekregen waarop staat vermeld hoe duurzaam een huis is. Hoe duurzamer een huis hoe hoger de verkoopprijs is die je hiervoor kunt vragen. Je kunt zelf makkelijk waarde aan je huis toevoegen door zonnepanelen te laten installeren. Het aanschaffen van zonnepanelen wordt steeds voordeliger waardoor de investering sneller is terugverdiend. Daarnaast wek je je eigen groene energie op wat goed is voor het milieu en tegelijkertijd zorgt voor een lagere energierekening.

Voorkom de extra kosten van een vrijstaand huis

Je kunt er gemakkelijk voor zorgen dat een vrijstaand huis geen hoge energiekosten met zich meebrengt. Zo kun je kiezen om te investeren in isolatie of zonnepanelen, maar het is nog makkelijker om ieder jaar te checken welke goedkope energieleveranciers er zijn en over te stappen naar een goedkoop energiecontract. Overstappen is gratis en de besparing kan snel oplopen tot €250 per jaar. Op deze manier zorg je er zelf voor dat je maximaal kunt genieten van jouw huis.

 

 

Bericht auteur: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.