Maak je huis smart met deze 3 gadgets

Nederlanders maken hun huis steeds duurzamer met allerlei verschillende producten. Naast het verduurzamen zijn we ook steeds meer bezig met het slimmer maken van onze huishouding. Het liefste willen we alles besturen met onze smartphone of met onze stem door middel van voice commands. Vaak zien we ook een combinatie terug door gebruik te maken van verduurzamende slimme gadgets. 

Slimme verlichting kom je niet onderuit

Voor veel mensen is de eerste stap naar een slim huis de verlichting. Door de eenvoudige installatie en de wereldwijde bediening is slimme verlichting het nummer 1 domotica product. Zeker als we kijken naar Philips hue verlichting. De lampen van Philips Hue zijn namelijk marktleider in dit segment. De welbekende gloeilampen producent Philips heeft een aantal jaren geleden de stap gemaakt en is begonnen met het maken van “gloeilampen” met een stukje software. Door de software aangestuurde lampen zijn schakelaars overbodig. De complete bediening gaat via een speciaal ontworpen app of een partner product waar Hue mee samenwerkt, zoals Google Home. 

social media
social media

Nooit meer zelf stofzuigen met een Roomba

Een klusje waar eigenlijk niemand zin in heeft is stofzuigen. Dit is sinds de komst van de robotstofzuiger dan ook verleden tijd. Een robotstofzuiger doet namelijk volledig zelfstandig zijn werk wanneer jij dit wilt. Met bijvoorbeeld de iRobot Roomba ben je verzekerd van een stof en vuil vrije vloer. Deze robotstofzuiger stel je in met een smartphone app en het apparaat doet zijn dagelijkse schoonmaakronde wanneer dit jou het beste uitkomt. Het grootste voordeel van een robotstofzuiger is het detecteren van vuil. Een robotstofzuiger stopt pas met zijn werk als er geen vuil meer op de vloer aanwezig is.

 

Maak een smarthome center met Google Home

Doordat verschillende merken komen met verschillende slimme gadgets zie je soms door de bomen het bos niet meer. Je hebt namelijk voor elk product een andere app nodig, dit is natuurlijk niet echt handig. Gelukkig zijn er een aantal fabrikanten die al deze gadgets kunnen samenvoegen en creëren hiermee een smarthome center. Een van de grootste smarthome oplossingen is Google Home. Google home is verkrijgbaar als gratis app, slimme speaker en hub. Door je slimme apparaten te koppelen aan Google Home is de bediening kinderspel. 

Bericht auteur: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.