Laurierhaag Herbergii

Wil je in je tuin een mooie haag plaatsen? Dan is de Laurierkers een goede plant. Je kunt hiermee een mooie lage of middelhoge haag laten groeien. Een haag kan ook een tuinpad accentueren. Heb je een grotere tuin kun je ook een sierpatroon aanleggen met een Laurierhaag. Een goede haag moet aan enkele voorwaarden voldoen: een mooi blad, compact als het gaat om groei en groenblijvend. Het is logisch dat het moet bestaan uit planten waarvan je de groei goed kan begeleiden en die zich gemakkelijk settelen. Onze voorkeur gaat uit naar de ‘Laurierhaag Herbergii’. Deze planten hebben een mooi blad, bloemen en zijn geschikt voor verschillende soorten hagen.

Laurier ‘Herbergii’

De bloemen van de laurocerasus ‘Herbergii’, de latijnse naam van de ‘Laurier Herbergii’ zijn prachtig wit. De planten hebben een volle, rijke bloei. Bovendien is deze plant compact, waardoor de haag mooi dicht bij elkaar groeit. Hierdoor schep je privacy en rust. Het blad is smal, langwerpig en heeft een mooie diep donkergroene kleur. Je haag krijgt hiermee een warme en sierlijke uitstraling.

Sommige hagen kosten veel tijd en energie. De ‘Laurier Herbergii’ is gemakkelijk in onderhoud. Ze is eenvoudig te snoeien. Als je per ongeluk een keer niet goed snoeit is dat geen groot probleem. De plant groeit in een prettig tempo waardoor je deze opnieuw kan vormen.

Laurier Hebergii is uitstekend als haag te planten

Laurier in Nederland

De Laurierkers kwam oorspronkelijk niet in Nederland voor, maar is in de late middeleeuwen geïmporteerd vanuit (het huidige) Turkije en de Balkan. In die tijd ontstonden steden, kwamen er buitenhuizen en nam de welvaart toe. Er ontstonden toen ook siertuinen, die goed doordacht aangelegd werden. De Laurierkers werd al snel een populaire plant om een haag te planten. De plant kan goed tegen de weersomstandigheden van ons klimaat (kou, regen en zeelucht).

Kijk eens in het rond en je ziet nog steeds veel hagen van Laurierkers. Dat komt omdat we op zoek zijn naar bijzondere planten die een aanvulling zijn voor onze tuin. Afwisseling in blad, kleur, hoogte en groeihoogte zijn voor dus belangrijk.

Insecten

Er is nu gelukkig veel aandacht voor insecten en vogels. We zien het aantal en de soorten teruglopen. Een Laurierhaag is hierbij een goede keuze omdat deze aantrekkelijk is voor vlinders, bijen en vogels. Dit komt door het dichte blad, de geur en de bloemen. Als je een heg van Laurierkers snoeit, ruik je een sterke amandelgeur. Dit is niet gevaarlijk, maar je kunt deze bladeren absoluut niet eten.

De ‘Laurier Herbergii’ is een goede keuze

Samengevat kunnen we stellen een haag van deze planten een mooi smal langwerpig blad en schitterend mooie witte bloemen geeft. De plant groeit goed in ons klimaat, is vorstbestendig en stelt weinig eisen aan de plek waar je de heg plaatst. Het enige waar ze niet tegen kan is natte voeten.

‘Laurierkers Herbergii’ belooft jarenlang plezier, een eenvoudig onderhoud en vele mogelijkheden. We wensen je veel plezier toe met deze prachtige planten.

Bericht auteur: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.