Is een PVC vloer iets voor jou?

Ben je je aan het oriënteren op een nieuwe vloer? Dan is het goed om te weten dat PVC qua materiaal steeds populairder en betaalbaarder wordt. Jaren geleden was het nog erg luxe om thuis een PVC vloer te hebben liggen, maar tegenwoordig is dat niet meer het geval. Het materiaal wordt namelijk in veel grotere getale gemaakt, waar jij als klant van profiteert in de vorm van een lagere prijs. Dat maakt dat deze vloer aan een opmars bezig is, en heel snel ontzettend populair is geworden. Veel mensen die het budget hebben voor een wat luxere laminaatvloer kiezen tegenwoordig voor PVC, niet alleen om de prijs, maar ook omdat de uitstraling veel mooier is.

Het verschil tussen PVC en laminaat

De reden dat steeds meer mensen voor een PVC vloer gaan is dat deze veel luxer voelt en klinkt als een laminaatvloer. Hij is namelijk gemaakt van kunststof en niet van samengeperste houtvezels. Daardoor klinkt het veel zachter en doffer als je eroverheen loopt. Laminaat kan erg schel klinken, zeker de goedkope varianten, maar met een PVC vloer heb je daar vrijwel geen last van. Overigens moet er wel een ondervloer onder, maar deze hoeft lang zo dik niet te zijn als bij een laminaatvloer. Er hoeft immers veel minder geluid gedempt te worden, want het klinkt heel anders als je erop loopt, zelfs als je hakken draagt.

pvc vloer
Vloer van PVC

Hoe wordt zo’n kunststof vloer gelegd?

Er zijn verschillende soorten PVC vloeren, en sommigen kun je zelf leggen, anderen niet. Er is bijvoorbeeld speciaal Klik-PVC. Dit betreft planken met een speciaal kliksysteem, die je net als bij laminaat zelf kunt leggen. Je moet er wel een beetje handig voor zijn, maar voor de meeste mensen is dat met een beetje oefening geen probleem. Er zijn echter ook varianten die alleen gelijmd kunnen worden. Deze zijn wat lastiger te leggen, en je mag er echt geen fouten bij maken. Als een plank verkeerd ligt en hij zit al vast, dan heb je namelijk echt een probleem en kun je je hele vloer verpesten. Bij deze variant is het dus zeker aan te raden om de vloer door een professional te laten leggen. Dan weet je zeker dat het goed gebeurt en je nog jarenlang plezier hebt van de vloer.

PVC versus een houten vloer

Het moge duidelijk zijn dat PVC een veel betere en kwalitatief mooiere optie is dan een laminaatvloer, maar hoe zit het met echt hout? Van parket is natuurlijk ook een hoop te zeggen. Het is 100% natuurlijk en heeft daardoor een prachtige uitstraling. Hout kan echter door de jaren heen verkleuren door de zon, het kan krimpen en uitzetten naargelang de temperatuur en je krijgt er snel deukjes in. Om al deze redenen is het slim om toch voor een PVC vloer te kiezen. Deze verkleurt niet, zet niet uit en is ook nog eens veel goedkoper. Nu je dat weet is de keuze makkelijk gemaakt, toch? Voor een kleiner bedrag heb je een PVC vloer die precies op echt hout lijkt, terwijl je geniet van een duurzamer resultaat dat veel langer mooi blijft. Klik hier om ons mooie aanbod aan vloeren te bekijken.

Bericht auteur: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.