Iedere ruimte warm en geventileerd

In veel huizen zijn ruimtes te vinden die er op veel vlakken maar een beetje bij hangen. Ze zijn niet lekker warm te krijgen, of het ruikt er altijd een beetje muf. De hoogste tijd om deze eens aan te pakken. Bang dat je daarvoor meteen flink zal moeten gaan verbouwen? Niet nodig. Er zijn hele simpele en kleine oplossingen om alle ruimtes in je huis het klimaat te geven dat je graag ziet.

Het zwarte schaap

Dat ene kamertje waar vooral spullen staan opgeslagen en dat in geen enkele opknapbeurt aan bod is gekomen. De uitbouw. De garage of de badkamer, ingeklemd tussen twee andere kamers in. Het tuinhuisje of de bijkeuken. De zolder. Ieder huis heeft wel minimaal één ruimte die op een bepaalde manier een beetje vergeten lijkt te zijn. Waar alles in huis verder perfect in orde is, iedere ruimte voorzien is van goede centrale verwarming en zowel de juiste isolatie als ventilatie, zijn dit de ruimtes die er maar een beetje verloren bij liggen. Ze zijn niet warm te krijgen, of ruiken altijd muf. Ze zijn in de zomer bloedheet en in de herfst vochtig. Er kan vaak geen raampje open, laat staan dat even lekker luchten een mogelijkheid is.

Een beetje sneu zijn ze, dit soort ruimtes. Ze hebben er ook niet om gevraagd om er zo suf bij te liggen, het lijkt hen net zo te zijn overkomen als dat jij het hebt laten gebeuren. Zo maar, zonder reden eigenlijk. En dat terwijl de oplossingen zo simpel kunnen zijn.

elektrische radiator
Zo geef jij alle ruimtes in je huis het klimaat dat je graag ziet

Haal ze bij het huis

Het zijn vaak de ruimtes die er een beetje bij liggen zoals de garage of bijkeuken, misschien zelfs de zolder. Niet de plekken waar het leven zich vooral afspeelt, maar dat maakt ze niet minder belangrijk. Vaak liggen ze buiten het bereik van de centrale verwarming of het ventilatiesysteem, of is er in de bouw geen rekening gehouden met de juiste ventilatie, of zelfs een raampje dat even open kan.

Het probleem met verwarming, en daarmee ook een groot deel van het vocht, kun je vaak oplossen door een elektrische radiator te plaatsen. Daar heb je alleen een stroompunt voor nodig, verder niets, en dat is vaak gemakkelijk te realiseren. Eindelijk is ook de uitbouw lekker warm, de garage niet meer zo koud. Ook op het gebied van ventilatie kan de oplossing gemakkelijker zijn dan je denkt. Een raam uitbreken is niet per se nodig, een decentrale ventilatie met WTW systeem (WTW staat voor warmteterugwinning), kan al een wereld van verschil maken. Zo heerst er ook in deze vergeten ruimtes een prettig klimaat, voor iedereen wel zo fijn.

 

Bericht auteur: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.