Huis verhuren

Er kunnen verschillende redenen zijn dat jij je huis wilt verhuren. Het kan voor een relatief korte maar ook voor een langere periode zijn. Hoe weet je of het rendabel is om je huis te verhuren? En wat komt er allemaal bij kijken wanneer jij je huis wilt verhuren? Wij leggen stap voor stap uit waar jij rekening mee moet houden wanneer jij er over nadenkt om je woning te verhuren. 

De onderzoeksfase 

Wanneer jij interesse hebt in het verhuren van je huis of appartement zal je eerst onderzoek moeten doen om te kijken of het verhuren van je woning rendabel is en aan welke regels en wetgeving je je zal moeten houden. Daarnaast kunnen de regels voor een huis verhuren in Utrecht anders zijn dan een huis verhuren in Rotterdam. Zoek daarom goed uit wat de wetgeving in jouw gemeente is. Ook zal je moeten bepalen hoe lang je de woning wilt verhuren en onder welke voorwaarden je dit wilt doen. Daarna kan je bepalen welke huurprijs je hiervoor wilt vragen en op welke termijn jij je huis wilt gaan verhuren. 

Het vinden van de geschikte huurder 

Als je na de onderzoeksfase besluit om je woning te verhuren is het tijd om een geschikte huurder te vinden. Dit kan je zelf regelen of je kan hulp vragen bij een verhuurmakelaar. Eerst zal je jouw woning moeten aanmelden op een of verschillende verhuurplatforms. Dit kan dus bij een makelaar of een onafhankelijk platform. Daarna zal je de potentiële huurders moeten screenen. Ook dit kan je zelf doen of uitbesteden. Door het uitbesteden weet je zeker dat nieuwe huurders de juiste screening hebben gehad en jij met een gerust hart je woning kan verhuren. 

beheren van de woning
Wil jij je huis gaan verhuren?

Opstellen van het huurcontract 

Op het moment dat de geschikte huurder is gevonden is het tijd om een huurcontract op te stellen. Dit is een belangrijke stap in het verhuurproces waar veel verhuurders wellicht te makkelijk over denken. Een huurcontract is belangrijk om correct op te stellen zodat deze rechtsgeldig is en daarnaast ook voldoet wanneer er problemen ontstaan tussen jou en de huurders. Door een rechtsgeldig en uitgebreid huurcontract op te maken voorkom je problemen op lange termijn. Weet je zelf niet waar een huurcontract aan moet voldoen? Besteed dit dan uit! Een verhuurmakelaar kan je helpen bij het opstellen van een huurcontract. 

Het beheren van de woning 

Wanneer de juiste huurder is gevonden, het huurcontract is opgesteld en de sleuteloverdracht is geweest zal de woning ook beheerd moeten worden. Bedenk daarom goed of je dit zelf wil doen of dat je dit liever uitbesteed. 

Bericht auteur: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.