Huis ontruimen, afspraken maken

Het kan zomaar gebeuren dat uw verhuurder u eruit wilt hebben en dat de rechter oordeelt om het huis te ontruimen, dit is niet altijd even leuk en daarom is het goed om altijd afspraken te maken over het huis. In dit artikel gaan we een paar cruciale punten even langs.

Iedereen is anders

Iedereen is anders en daarom moet er voor iedereen een passende oplossing worden gevonden wanneer er sprake is van een woningontruiming. Je mag bijvoorbeeld kiezen om de curator het huis eerst te laten zien of dat hij dit zelf gaat ontdekken, denk hier bijvoorbeeld aan wat de curator mag weggooien en wat niet.

Eerste afspraak

De service zal vaak een eerste afspraak maken om het hele huis eens rond te gaan, om de wensen van de huurder zo goed mogelijk mee te nemen. Denk bijvoorbeeld aan het ontruimen van uw inboedel en misschien ook het nodige schoonmaakwerk.

Voorkom de gekste dingen

Door eerst het huis te laten ontdekken door een ontruimer voorkom je gênante momenten of onzekerheden. Elk huis is bijzonder en heeft de gekste spullen en kamers, probeer dit dus van tevoren even uit te leggen aan de service.

Wanneer het ontruimen klaar is kunt u vaak uw inboedel nog terugkrijgen, sterker nog; dit is wettelijk verplicht. Spreek dus af met uw verhuurder waar u de spullen kan ophalen en met wat voor tijdsbestek dit mogelijk is.

Probeer dus ongemakken te vermijden en maak afspraken!

Bericht auteur: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.