Houd je huis vrij van vliegen!

Met de zomer voor de deur is het handig om te weten hoe je ongedierte buiten de deur houdt. Met het warme weer wil je natuurlijk het liefst ramen en deuren open hebben. Maar je zit niet te wachten op zwermen vliegen, wespen en muggen. Helaas is een vliegenplaag aan de orde van de dag in de zomer. Ze komen af op rijp fruit, rottend eten en vleesresten.

Vliegenplaag voorkomen

Vliegen buiten de deur houden kan op veel verschillende manieren. De belangrijkste tip is om horren te plaatsen bij ramen en deuren. Zo kun je je huis wel goed luchten, maar komen de vliegen niet meteen binnen. Mochten ze nou naar binnen vliegen terwijl jij net door de hordeur loopt, dan wil je er zo snel mogelijk vanaf. Plaats daarom een vliegenlamp. Het is aan te raden om deze op een kast te zetten, de lamp trekt vliegen aan die geëlektrocuteerd worden zodra ze er tegenaan vliegen. Omdat het elektrocuteren een vieze lucht kan veroorzaken is het aan te raden de lamp zo hoog mogelijk te plaatsen. Zorg er daarnaast voor dat je afval meteen opruimt en rottend of rijp fruit zo snel mogelijk opeet of weggooit. Dit voorkomt dat de vliegen zich er aan te goed doen. Vooral resten van het avondeten zoals botjes met vleesresten trekken vervelende vliegen, zorg er daarom voor dat je deze resten het liefst in een afgesloten zak weggooit.

hoe vliegen bestrijden
hoe vliegen bestrijden

Vliegen in de winter

Klustervliegen en grasvliegen verstoppen zich in de winter in gebouwen. Ze zoeken vaak de hoogste punten van het huis uit en verstoppen zich dan in gaten en kieren. Het kan dus zomaar voorkomen dat je in de winter last krijgt van vliegen in huis. Het nadeel aan vliegen in huis is dat ze een stofje achterlaten wat ze de volgende winter weer terug kunnen vinden. In de zomer zullen de vliegen uitvliegen en voedsel gaan zoeken om zodra het frisser wordt de beschutting weer op te zoeken. Vliegen komen dus vaak de winter daarna weer terug. Mocht je de vliegen niet weg krijgen met een vliegenlamp, schakel dan een professionele bestrijder in.

Professionele bestrijder

De professionele ongediertebestrijder gaat in huis aan de slag met insecticide. Dit is zeer effectief tegen de vliegen. De meeste vliegen zullen binnen een aantal dagen dood zijn. Het is belangrijk om de kadavers te verwijderen om andere soorten ongedierte buiten de deur te houden. Als je de doe-het-zelf tips goed toepast, is de kans groot dat de vliegenplaag het volgende jaar wegblijft. Voor de minste kans op ongedierte is het van belang om je huis schoon en opgeruimd te houden!

Bericht auteur: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.