Hoe we onze kleine wereld, toch weer een beetje groots kunnen maken

Sinds de uitbraak van corona in Nederland is er een hoop veranderd. Niet alleen in financieel opzicht op de spanningen rondom de gezondheid.  Nee ook in onze eigen levens is er een hoop veranderd. Nu we meer aan huis gebonden zijn, gaan we de wereld om ons heen ook anders zien. 

Het ommetje rondom het huis geeft ons nu een heel ander gevoel als voor heen. We zijn blij dat we even het huis uit zijn en de benen kunnen strekken. Ook andere geluiden vallen ons nu ten deel. Denk aan het fluiten van de vogels, die nu eens niet overstemd worden door het vlieg- en autoverkeer. Of het rondvliegen van vlinders en het rondkruipen van andere insecten. Het zijn allemaal details die we een beetje uit het oog verloren waren door de hectiek die het leven kan zijn. Lege agenda’s en een meer teruggetrokken leven bied ons ineens andere perspectieven. We gaan het leven anders zien en onze omgeving anders benaderen. Hetzij misschien een beetje noodgedwongen. 

Iedereen lijkt aan het klussen geslagen

Wanneer je over straat loopt, valt het gewoon op. De overvolle vuilnisbakken en de aangeharkte tuintjes. Iedereen lijkt wel aan de slag aan de slag te lijken gegaan met het huis of de tuin. De lege agenda geeft ons nu eindelijk eens die ruimte om dat achterstallige onderhoud eens te gaan doen. Helemaal geen gek idee natuurlijk. Het is onze manier om onze kleinere wereld weer wat grootser te maken. 

Huiselijk geweld, maar dan op een goede manier

Het geeft naast die lege agenda nog meer ruimte in ons hoofd. Het verzacht misschien ook een beetje de omstandigheden waarin veel gezinnen nu inmiddels lijken te verkeren, de gespannen toestand. Dit blijkt maar al te goed uit de cijfers die kortgeleden naar voren kwam over huiselijk geweld. Deze bleek sinds de uitbraak van de pandemie fors gestegen.

We geven je daarom hieronder een mooi lijstje om je te kunnen botvieren op jouw leefomgeving, maar dan op een goede manier.

klussen binnenshuis
In huis klussen

Lijst voor binnenshuis

  • Pak klusjes op die nu al zolang blijven liggen, zoals een lamp die moet worden vervangen, een schilderij die moet worden opgehangen, of een muur die nou toch echt eens een nieuw behangetje nodig heeft.
  • Ruim de zolder eens op en je boekenkast eens uit. Dit is het moment om te ‘ontspullen’. Vergeet ook je kledingkast niet.
  • Bekijk ook eens je huishoudboekje. Zijn er bijvoorbeeld lopende abonnementen waar je vanaf kunt, ben je niet ergens dubbel verzekerd, of kan die ene verzekering elders even net even wat goedkoper.

Lijst voor buitenshuis

  • Zijn er nog kapotte fietsen of  moet de auto niet nog eens nagelopen worden. En hoe zit het met de garage of het schuurtje. Moet die nog worden uitgeruimd.
  • Pak de tuin eens aan. Zorg voor nieuwe beplanting of graszoden. Maak bijvoorbeeld nieuwe plantenborders, maak een bijenhotel of maak een kruidentuin.

Met het bovenstaande kun je wel even zoet zijn. Laten we hopen dat je na de schoonmaak en het genieten van het gedane werk de wereld weer een beetje doordraait.

 

Bericht auteur: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.