Het gemak van een bedlampje

Net als een nachtkastje is een bedlampje echt iets wat er in de slaapkamer hoort te zijn. Een bedlamp heeft veel voordelen en is bijna onmisbaar. Het is fijn en goed voor de mens om nog even te kunnen ontspannen in bed voordat we gaan slapen, met bijvoorbeeld een goed boek.
Dit is goed voor onze nachtrust omdat de melatonine opbouw gestimuleerd wordt. Dit geldt wel alleen voor echt papieren boeken en geen e-readers met bijvoorbeeld een backlight, dit is juist slecht voor onze nachtrust.

Vaak moeten we er ’s nachts even uit om bijvoorbeeld naar de wc te gaan of om even te kijken of alles goed gaat met de kinderen. In dit geval is een bedlampje ook erg handig. Vaak zijn we erg slaperig en kunnen we maar met moeite de grote lichtknop op de muur vinden en dan even een bedlamp aan doen is een stuk makkelijker en je hoeft er je partner niet direct mee te storen.

Bedlampjes voor kinderen
Veel kinderen vinden slapen in het donker maar een beetje eng en hebben graag een klein lichtje aan in de kamer. Dit is makkelijk om kinderen te laten wennen aan alleen slapen en vooral goed door te slapen.

Er was ooit een misconceptie dat lampjes tijdens het slapen slecht voor kinderen zou zijn maar dit is niet waar. Het ging hier om een Amerikaans onderzoek uit de jaren 90 dat erg slecht onderbouwd was. Vele onderzoeken later zijn we erachter gekomen dat dit juist positief werkt op het kind.

Zoek een lampje met net genoeg licht, zodat het de kamer niet compleet verlicht. Een klein beetje licht is voldoende zodat je kind zich kan oriënteren mocht hij of zij wakker worden. Mocht het nou zo zijn dat je kind perse een sterker licht wil hebben, koop dan een bedlampje met een dimmer en zet deze dimmer steeds een beetje zachter.

Verschillen
Er zijn zeer veel verschillende soorten bedlampjes, probeer dus te bedenken voor jezelf wat je het mooist vindt en welke functionaliteit je er precies uit wil halen. Een simpel leeslampje in het stopcontact is voor veel mensen genoeg maar de lamp is helemaal af te stemmen op je interieur mocht je dat graag willen.

Bekijk alle lampen op Directlampen.nl!

Bericht auteur: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.