Gietvloeren

Waarom kiezen voor een gietvloer

De grootste redenen waarom iemand kiest voor een gietvloer is om een strakke, moderne look te krijgen, je vrij je kleur kan kiezen en het erg onderhoudsvriendelijk is. Doordat dit type vloer volledig naadloos is blijven er geen vuilresten achter in de naden zoals bij een klassieke tegelvloer. De belangrijkste eigenschap van een gietvloer is dat deze zelf-nivellerend is. Dit wil zeggen dat in de ideale omstandigheden er zonder extra tussenkomst een perfect vlakke vloer gegoten wordt. Je hebt de keuze uit verschillende samenstellingen voor gietvloeren, afhankelijk van het gebruik en het budget dat je er aan wil spenderen. Voor de plaatsing van een gietvloer moet je toch rekenen op een tijd tussen 2 en 5 dagen, dit afhankelijk van het soort vloer en de droogtijd van de verschillende lagen. Je laat dit best plaatsen door vakmensen voor een mooi en duurzaam resultaat waar je oneindig lang plezier aan zal beleven. Hierbij kun je denken aan Solid floors, hier vind je de mooiste gietvloeren in Limburg. Hieronder worden de verschillende types verder beschreven en in welke prijsklasse deze vallen met plaatsing en BTW inbegrepen. Voor speciale wensen kunnen deze natuurlijk duurder uitvallen.

Gietvloeren
De vloer bepaalt voor een groot deel de uitstraling van de ruimte. Gietvloeren hebben een prachtige strakke uitstraling.

Epoxy gietvloer

Dit type vloer is meer geschikt voor industriële toepassingen. Doordat deze zeer hard wordt kan het zijn dat je na verloop van tijd verkleurt door de zon en dat je scheurtjes kan beginnen zien. Juist omdat dit type vloer gevoelig is om te scheuren is deze niet geschikt om met vloerverwarming te combineren. Met een prijs tussen 70 en 110€ per vierkante meter inclusief BTW is deze erg betaalbaar, maar meer geschikt om als vloer te plaatsen in de garage dan binnenshuis.

PU gietvloer

Door het feit dat dit type gietvloer niet scheurt is het ideaal om te gebruiken in je leefruimtes. De samenstelling van een gietvloer in polyurethaan zorgt ervoor dat deze goed samen gaat met vloerverwarming. Dit komt vooral door de gebruikte materialen en dat de vloer slechts 3 tot 5 millimeter dik is. Inzake prijs is dit type vloer wel iets duurder dan de epoxy met een prijs tussen 80 en 120 euro per vierkante meter. Hiervoor krijg je wel een eenvoudig te onderhouden, zachter aanvoelende vloer die bovendien minder gevoelig is voor krassen dan bijvoorbeeld hout of beton.

Cement gietvloer

Dit is niet echt een klassieke gietvloer, daar er toch wel wat werk is om deze vlak te maken, maar met een dikte van 4 tot 8 millimeter kan deze er als randgeval toch bijgenomen worden. De basis is hoofdzakelijk een klassieke cementvloer, alleen dunner en afgewerkt met een laklaag om zo waterafstotend te zijn. Men kiest dit type vooral bij renovatiewerken waar de oorspronkelijke vloer oneffenheden vertoont. De prijs voor dit type is de middenmoot tussen epoxy en PU, waarmee ik bedoel tussen 75 en 120 euro per vierkante meter.

Bericht auteur: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.