Een wespennest in jouw eigen nest?

Je zit lekker in je eigen veilige, knusse nest. Maar, wat is al dat gezoem? De wespen hebben van jouw nest hun eigen nestje gemaakt! Erg vervelend natuurlijk, en behalve dat kan een wespennest in of rond je huis ook erg gevaarlijk zijn. Wij herkennen dit probleem maar al te goed en staan je daarom graag bij. Weten hoe je van zo’n wespennest afkomt? Lees dan gauw ons advies.

Het wespennest detecteren

Als je er optijd bij bent, dan is het nog mogelijk om een serieuze wespenplaag te voorkomen. Rond april begint de wespenkoningin met de bouw van haar nest. Zie je dus rond die tijd een koningin rondvliegen, of hoor je telkens dat gezoem? Dan bestaat er de kans dat er een nest in of rondom je woning wordt gebouwd. Zie je naast de koningin ook al een aantal ‘normale’ wespen, dan is de bouw van het nest al verder gevorderd. Als je eenmaal de plek van het nest hebt ontdekt, dan is het ook nog zaak om uit te zoeken met wat voor wespen je te maken hebt. De Duitse wesp bouwt namelijk vaak buitenshuis een nest en deze nesten zijn grijs van kleur. Het nest van een gewone wesp kan zowel binnen als buiten worden gevonden en is geel tot roodbruin van kleur, ook zie je een strepenpatroon op dit nest. Een hoornaarsnest lijkt veel op dat van de gewone wesp, maar verschilt doordat het nest bedekt is met schelpvormige lagen. 

Een wespennest in de tuin

Wanneer er een nest in je tuin zit is het gedaan met de pret. Rustig in de tuin zitten op een zonnige middag is er helaas niet meer bij, de wespen zitten je continu dwars. Hoe zorg je dan toch dat je zo min mogelijk last hebt van deze ordeverstoorders? Zorg in ieder geval dat je al het afval dat buiten ligt zo snel mogelijk opruimt. Verder is het slim om geen zoete geuren te dragen of mee naar buiten te nemen.

Een wespennest in of rond huis
De wespen kunnen gemakkelijk via kiertjes binnendringen en zich nesten op verschillende plekken in en rondom je huis. Eenmaal binnen kunnen ze zich ook weer door het hele huis verspreiden. Het is mogelijk dat de wespen in een kamer terecht zijn gekomen en hier nu een nest hebben gebouwd. In dat geval zorg je dat de deur van die kamer gesloten blijft en houd je kinderen en huisdieren uit de buurt om steken te vermijden. Ze kunnen ook in de spouwmuur begonnen zijn met hun nest, wat kan betekenen dat ook de isolatie van je woning kan verslechteren. Dit is omdat de wespen isolatiemateriaal weg moeten eten om ruimte te maken voor het nest. Dan is het zaak om de wespen zo min mogelijk in de weg te zitten en om de ingang voor hen vrij te houden, anders zoeken ze een andere ingang in het huis. Dit geldt ook wanneer er een wespennest in of tussen de dakpannen zit. 

last van een wespennest

Kan ik een wespennest zelf weghalen?

Dit kan natuurlijk, maar we denken dat je hier niet blij van zal worden. Het is een erg lastige klus vaak ook vanwege de ligging van het nest, maar ook vanwege het bijkomende gevaar. Het is het slimst om van tevoren al maatregelen te nemen. Je kan een wespennest grotendeels al voorkomen door tijdig te controleren op wespennesten en door de mogelijke kieren in je woning op tijd te dichten. Bij grotere gaten of kieren kan je er beter gaas voor plaatsen. Ben je helaas te laat en zit er al een serieus wespennest? Dan is het wijs om professionele hulp in te schakelen.

Ik wil graag verdere hulp

Heb je een gevorderd wespennest in of rondom je huis en doe je geen oog meer dicht door (het gezoem van) die wespen? Wil je jouw wespennest verwijderen op professionele wijze: wespennestverwijderen.com helpt je verder! Ze hebben bestrijders door heel Nederland, dus de oplossing is nooit ver weg. Ze bieden ook nog andere opties en services aan, bijvoorbeeld voor als je jouw woning al preventief wil laten behandelen tegen wespen, of als je graag professioneel advies wil. 

Bericht auteur: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.