Een inloopkast: wie wil dat nou niet?

Het is de droom van heel veel mensen, maar lang niet iedereen heeft er plek voor: een inloopkast. En dan niet zo’n kleintje, nee, eentje die zich qua formaat ook gerust een kamer kan laten noemen, en waar al je kleding netjes gesorteerd kan hangen of liggen. Heb jij er de plek voor in je woning?

Waar laat je het?

Als je weer eens voor een overvolle kledingkast staat te zoeken naar je favoriete truitje, maar door de beperkte ruimte door de bomen het bos niet meer ziet, dan droom je vast wel eens weg. Een inloopkast, hoe fijn zou dat zijn? Met volop ruimte om al je kleding gesorteerd op kleur, seizoen of type in neer te leggen. Of, nog beter, in op te hangen. Alsof je iedere dag kan gaan shoppen in je eigen kledingkast! Nooit meer zoeken, nooit meer proppen, nooit meer die frustratie.

Helaas heeft een grote inloopkast ook nogal veel ruimte nodig. Wil je het goed doen, dan moet je er al snel de ruimte aan opofferen die je kunt vergelijken met een kleine (of grote, dat mag natuurlijk ook) slaapkamer. En die luxe heeft niet iedereen.

Ben jij zo’n geluksvogel die wel een kamer over heeft waar verder weinig anders mee gebeurt? Of heb je een hele grote slaapkamer, waarvan je een deel tot een losse ruimte om kunt toveren om je inloopkast in te gaan plaatsen? Dan kun je aan de slag met inrichten. Doe dit wel goed, want alleen dan kun je echt van je inloopkast genieten.

inloopkast
Hoe richt je een inloopkast in?

 

Hoe richt je hem in?

Het fijne aan een inloopkast is niet alleen de ruimte, maar ook het overzicht. Maak dus een indeling die bovenal overzichtelijk is, en die genoeg ruimte geeft om al je kleding netjes op te bergen. Denk bijvoorbeeld aan een mooi houten rek waar je al je jurkjes, gesorteerd op seizoen, aan kunt hangen. Ook shirts en bloesjes hang je het liefst op, dan blijven ze mooi glad en zonder kreukels. Broeken kun je ook opvouwen en neerleggen, een goede houten stellingkast is daar bij uitstek voor geschikt.

Het is belangrijk dat ieder soort kledingstuk zijn eigen plekje heeft. Zo kun je niet alleen alles snel weer vinden, het helpt je ook om de kast opgeruimd te houden. Heeft alles een duidelijke eigen plek, is ook het inruimen nadat het uit de was is gekomen heel eenvoudig. Is dit niet het geval, dan kom je al snel in de verleiding om het ongesorteerd op de grond of in een kast te leggen, en heb je nog geen goed overzicht.

Bericht auteur: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.