De voordelen van antikraak in Den Haag wonen lees je hier

Woningen worden steeds prijziger en moeilijker te vinden. Het is voor mensen met een laag of gemiddeld inkomen een hele opgave om een geschikte woning te vinden. Hierbij kan een antikraak woning het overwegen waard zijn. Wat zijn de voordelen en verschillen van antikraak Den Haag en een regulier huurhuis Den Haag? Dit artikel geeft antwoord.

1. voordelige huur

Het eerste fijne punt is het bedrag dat je maandelijks kwijt bent aan een antikraak woning Den Haag. De rekening bestaat hier uit bruikleenkosten en geen verdere kosten. Dit zorgt ervoor dat je aanzienlijk goedkoper uit bent. Vaak komen hier nog wel de kosten van gas, water en elektra bij. Omdat je het pand in principe veilig houdt, betaal je hier als beloning een laag bedrag voor.

2. Niet lang wachten

Ten tweede is er niet altijd een lange wachtlijst. Er is woningnood in Nederland en dit zorgt ervoor dat je tegenwoordig erg lang moet wachten op een huurwoning. Antikraak is echter vrij snel beschikbaar en biedt een goede oplossing voor woningzoekenden. Reguliere huurwoningen duren vaak erg lang vanwege de lange wachtlijsten.

3. Prima woningen

Wellicht denk je bij het woord antikraak Den Haag aan een vervallen woning. Dit is echter zeker niet altijd het geval. Wanneer je kiest voor een antikraak Den Haag zitten er mooie exemplaren tussen die zeker het bekijken waard zijn. Den Haag heeft vele mooie panden zoals herenhuizen waardoor hier ook aanbod kan zijn. Herenhuizen hebben vaak een luxe uitstraling.

Woonkamer in antikraak pand
Woonkamer in antikraak pand

Voordelen huurhuis Den Haag

1. Je hebt meer zekerheid

Het huren van een regulier huurhuis Den Haag biedt een stuk meer zekerheid. Je gaat een huurcontract aan waarin vaak staat beschreven dat het huren voor onbepaalde tijd is. Hierdoor heb je geen zorgen over een mogelijk vertrek op korte termijn en hoef je niet te haasten om andere woonruimte te vinden.

2. Huurbescherming

Bij antikraak heb je geen recht op huurbescherming. Dit is vaak wel het geval bij een reguliere huurwoning. Bij een antikraak kan men tevens onaangekondigd een inspectie uitvoeren en dit mag niet bij reguliere woningen. Bij Reguliere huurwoningen wordt je hier eerst van op de hoogte gebracht waardoor je niet voor verrassingen komt te staan.

3. Kinderen en huisdieren mogen mee

Als je kiest voor een huurhuis Den Haag mogen de kinderen en huisdieren gewoon mee. Dit is bij antikraak vaak niet het geval. Voor antikraak wonen moet men vaak 18 jaar of ouder zijn.

Ten slotte

Een reguliere huurwoningen is aantrekkelijk vanwege de zekerheid maar er komt ook een wachtlijst bij kijken. Een antikraak woning kan sneller gaan afhankelijk van je wensen. Ben jij op zoek naar een huurwoning Den Haag of antikraak Den haag? Schrijf je dan in bij een overkoepelende organisatie!

Bericht auteur: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.