De voor- en nadelen van gras in je tuin

Ben jij van plan om je tuin weer is flink aan te pakken? Of heb je net een nieuwe woning met een tuin en moet deze nog ingericht worden? 

Een tuin heeft ontzettend veel voordelen. Je kan er lekker ontspannen na een dag hard werken of je kunt er s ’avonds lekker eten. De meeste mensen kunnen dan erg genieten van een groene tuin door de natuurlijke uitstraling. Daarentegen zijn er ook genoeg mensen die het gras vervangen door tegels. Tegels zijn natuurlijk makkelijk qua onderhoud en het oogt mooi strak, maar wat zijn nog meer voor- en nadelen van gras in je tuin?  

nadelen gras
De nadelen van gras

Voordelen

Gras is goedkoop t.o.v. tegels of andere bestrating. Onderhoud is wel erg belangrijk bij gras. Wanneer je bijvoorbeeld gras niet hebt gezaaid heeft dat consequenties voor de uitstraling. Gras heeft veel water nodig in het begin. Als je te weinig water geeft droogt het gras uit. Daarnaast moet je periodiek je gras maaien zodat gras goed kan blijven groeien. Gras heeft namelijk licht nodig en wanneer je het niet maait laat het weinig licht door. Daarnaast kan je ook gebruik maken van graszoden. Dit is een grasmat die je uit kan rollen over je tuin.  Graszoden kopen is handig wanneer je een compleet nieuwe tuin wilt gaan inrichten hierdoor zie je gelijk resultaat. Het laatste voordeel is natuurlijk dat gras beter is voor het milieu. 

Nadelen

Het grootste nadeel van gras in je tuin hebben is het onderhoud. Bij het onderhouden van gras komt toch wel het een en het ander bij kijken. Je moet namelijk maaien, mesten, zaaien, sproeien etc. Gras hoeft er dan nog niet perfect uit te zien het kan namelijk nog altijd voorkomen dat er kale of verkleurde plekken komen. Dit oogt natuurlijk niet mooi en daarom kiezen veel mensen voor de aanleg van tegels in de tuin. Dan zou je er alsnog voor kunnen kiezen om kunstgras te plaatsen maar dit is wel een stukje duurder en het ziet er daarentegen ook nep uit. Nog een nadeel van gras is wanneer je allergisch bent voor pollen hierdoor zou je last kunnen krijgen van hooikoorts.

Bericht auteur: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.