De vier beste verhuistips

Verhuizen is leuk, en tegelijkertijd stressvol en soms ook een beetje spannend. Ergens begin je toch aan een nieuw hoofdstuk van je leven. Dit gebeurt met een hoop chaos van tevoren: je moet je hele huis leeghalen, inpakken en alles verhuizen naar het nieuwe huis. Hoe pak je dat eigenlijk het beste aan? Dit zijn de vier beste verhuistips.

Pak alles op een slimme manier in

Je kan natuurlijk gewoon beginnen met inpakken en alles bij elkaar gooien, maar het is veel slimmer om het tactisch aan te pakken. Nummer elke doos per ruimte en schrijf op wat erin zit, dat scheelt namelijk veel moeite wanneer je alles weer uit wil gaan pakken. Vul lege ruimtes in verhuisdozen met vulmateriaal zodat niet alles gaat schuiven. Pak de dozen ook niet te zwaar in, zo voorkom je dat de doos kapot gaat maar ook dat het voor jezelf te zwaar wordt.

verhuistips
verhuistips

Begin tijdig

Eigenlijk wel de belangrijkste tip: begin op tijd! Je onderschat altijd hoe veel tijd je nodig gaat hebben. Het is het slimst om ruim van tevoren te beginnen. Pak eerst alleen de dingen in die je niet zal missen als het een paar weken ingepakt staat. Wanneer je op tijd bent begonnen, scheelt het je uiteindelijk ontzettend veel werk en stress.

Plan alles goed

Bij iedere verhuizing komt een goede planning kijken. Zorg daarom dat jij er ook een hebt en dat je je daar aan houdt. Wat is de definitieve verhuisdag? Kan alles gedaan worden in die dag? Heb je genoeg verhuisdekens en -dozen? Verhuis je van tevoren al meubels en/of gevulde dozen? Wanneer moet het oude huis opgeleverd worden? Dit zijn allemaal zaken die je mee kunt nemen in je planning. Met een goede planning verloopt de verhuizing zonder twijfel een stuk beter.

Wijzig overal op tijd je adres

Het verhuizen zelf is al een hele klus, maar er komt nog zo veel bij kijken. Heb je al een definitieve verhuisdatum? Geef het door bij onder andere je gemeente, verzekering en huisarts. Mocht je naar een nieuwe stad of gemeente gaan, is het ook fijn als je al ruim op tijd een nieuwe huisarts, tandarts en apotheek gevonden hebt. Deze kun je zelf kiezen, maar voor de zekerheid is het prettig om dit ook op tijd te doen.

Bericht auteur: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.